Novosti Hrvatska

Ivica Đikić novi glavni urednik "Novosti"

Predsjedništvo Srpskog narodnog vijeća na današnjoj je sjednici donijelo niz odluka koje se tiču unapređenja kadrovskog i programskog kapaciteta samostalnog srpskog tjednika Novosti.

Najznačajnija odluka za koju postoji opravdani interes javnosti je da će dosadašnji glavni i odgovorni urednik Rade Dragojević obavljati dužnost odgovornog urednika, a Ivica Đikić, bivši urednik i sadašnji novinar Novog Lista obavljati dužnost glavnog urednika . stoji u priopćenju SNV-a kojeg potpisuje Milorad Pupovac.

Unatoč nastojanjima da se ova odluka protumači drugačije Predsjedništvo Srpskog narodnog vijeća obavještava javnost da njegove odluke u vezi sa sastavom uredništva i raspodjelom dužnosti urednika nisu ni u kakvoj neposrednoj vezi sa raspravama i događajima koje je izazvala naslovna stranica Novosti od prije tri, odnosno dva tjedna.

Kao izdavač, Srpsko narodno vijeće je odgovorno za izdavačku politiku i sukladno tome već duže vrijeme razmatra mogućnosti unapređenja uređivačke politike tjednika Novosti. Svaki pokušaj interpretacije ovakve odluke Predsjedništva kao posljedice utjecaja bilo okolnosti bilo aktera posljednjih reakcija na pisanje Novosti smatramo ili neupućenim ili nedobronamjernim.

Predsjedništvo Srpskog narodnog vijeća izražava zadovoljstvo činjenicom što će uredništvo Novosti biti značajno ojačano dolaskom Ivice Đikića u njegov sastav i uvjereno je da će vrlo brzo postati jasno kako njegov dolazak treba gledati u funkciji daljnjeg jačanja i afirmacije onoga što je do sada postignuto uređivačkom politikom samostalnog srpskog tjednika Novosti - zaključuje se u priopćenju.

psd

Naslovnica Hrvatska