Novosti Hrvatska

Autohtona Hrvatska stranka prava spalila "Novosti"

Predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava Dražen Keleminec  u utorak je ritualno spalio primjerak tjednika Novosti ispred zgrade Srpskog kulturnog društva Prosvjeta u središtu Zagreba.

Prethodno je Keleminec održao govor pred tridesetak svojih pristaša, nazvavši Novosti četničkim tjednikom koji se financira iz državnog proračuna.

„Organizatori paljenja srpskih novina ne skrivaju svoja fašistička opredjeljenja, a njihov postupak jest fašistički ili nacistički“, kazao nam je Saša Milošević, zamjenik predsjednika Srpskog narodnog vijeća koje je izdavač Novosti.

Sramota je, ističe Milošević, za bilo koju zemlju da se takve stvari događaju i to plaši, a iznenađuje da vlasti takve stvari i dalje dopuštaju.

U SNV-u podsjećaju da su prema redakciji Novosti prije nekoliko dana upućene i prijetnje smrću novinarima i urednicima, a zaprijećeno im je i bombama.

Sve zbog naslovnice tjednika 'oba su pala' gdje se uredništvo referira na pad dvaju vojnih aviona pokraj Slunja.

„Nekim vodećim opozicionarima su inače puna usta fraza o poštivanju ljudskih i manjinskih prava kada je to opće, i kada to zapravo ne znači ništa. No nekako uvijek zakažu kada se treba zauzeti za konkretno pravo i za nekoga kome stvarno treba pomoć. Tako smo od nekih od njih mogli čuti da je pisanje Novosti neukusno, nepotrebno, loše. No, ne čujemo od njih ni glasa ni danas kada se pale novine usred Zagreba“, komentira Saša Milošević.

V. MARJANOVIĆ

Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last