Novosti Hrvatska

Glas Koncila: Sanader je bio marioneta u rukama komunista, oni su preuzeli HDZ


Glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić snažno se obrušio na komunistički mentalitet hrvatskih stranaka, kako SDP-a, tako i HDZ-a.

- I prvi hrvatski predsjednik (Franjo Tuđman) bio je bivši komunist koji je kao suradnike također okupio bivše komuniste; a da to nije učinio, nikada on ne bi došao na vlast niti bi Hrvatska postala samostalna država. Za razliku od prvog predsjednika, koji je (premda je bio bivši komunist i general JNA) bio istinski hrvatski državotvoran, vjerovao i iskreno radio i borio se za osamostaljenje Hrvatske, mnogi njegovi suradnici i kasniji nositelji visokih državnih funkcija, a bivši komunisti, nikada nisu čvrsto zastupali hrvatsku državotvornost i mnogi od njih, da nije uspjelo osamostaljenje Hrvatske, bili bi na strani onih koji bi bez trunke grižnje savjesti sudili 'hrvatskim nacionalistima i separatistima - piše Miklenić.

- Oni su se otpočetka infiltrirali u sve novonastale političke stranke u Hrvatskoj i uspjeli potpuno onesposobiti stvarno hrvatski orijentirane stranke za ikakav bitan utjecaj u hrvatskom društvu i državi. Oni su preuzeli kontrolu nad većinom medija, nad kulturom, oni su izvršili nemoralnu i često protpuravnu privatizaciju i pretvorbu, oni su razorili hrvatsko gospodarstvo i usmjeril ga u skladu sa svojim interesima, a na očitu štetu općega dobra i svih ostalih hrvatskih građana.

Oni su uveli najsiroviji kapitalizam, rasprodali ispod svake cijene velike hrvatske proizvodne i ekonomske vrijednosti. Oni i dalje žele Hrvatsku slabu, na koljenima, oni pužu pred međunarodnim silama - piše glavni urednik Glasa Koncila, dodajući kako je Sanaderov "iznenadni i vjerojatno prisilni odlazak, koji je očito bio uvelike marioneta u njihovim rukama, poslužio da baš bivši komunisti preuzmu potpunu kontrolu nad najjačom hrvatskom političkom strankom, premda su u njoj manjina".

PSD
Naslovnica Hrvatska
Page 1 of 15FirstPrevious[1]2345678910Last