Novosti Hrvatska

NOVINA pred gašenjem

NEŽELJENO ČEDO ‘Vjesnik’ na umoru, Vlada ostaje gluha

NOVINA pred gašenjem

Stotinjak zaposlenika Vjesnika i stotinjak povremenih ili stalnih honoraraca tog dnevnog lista trenutno ne znaju što će biti s njima od 1. srpnja ove godine. Ne zna se također ni hoće li Vjesnik − koji ovih dana slavi 70. obljetnicu tiskanja prvog broja – uopće izlaziti nakon navedenog datuma.

Narodne novine d.d. donijele su 14. lipnja odluku da više ne žele biti izdavač ovog nekad kultnoga dnevnog lista, a iz Vlade, koja je vlasnik Vjesnika, do srijede nije stigao odgovor na pitanje o mogućem rješenju.

– Uprava nam je prije prelaska u Narodne novine spominjala više projekata, među ostalima, i ideju spajanja Vjesnika i Tiskare s Narodnim novinama. Time bi Tiskara zapravo osigurala preuzimanje dijela posla koji je bio zajamčen Narodnim novinama, koje su u nekim poslovima pravi monopolisti. Tada se, među ostalim, govorilo i o mogućnosti združivanja Vjesnika s Hinom, a možda i s HTV-om u jedinstveni javni servis. Nekoliko dana prije odluke vjerovali smo da će to biti na temelju kvalitetnog projekta... – rekla nam je predsjednica Radničkog vijeća u Vjesniku Marijana Matković.

A. Podrug

Naslovnica Hrvatska