Novosti Crna kronika

supruga vlasnika ‘carpe diema’ opovrgava vladimira benca

Nakon što ga je Benac upucao, Bušeliću prijeti amputacija noge

supruga vlasnika ‘carpe diema’ opovrgava vladimira benca

Marina Bušelić-Ježina kaže da
njezin suprug nije napao Benca
/ Duje KLARIĆ / CROPIX

Liječnici su se doslovno borili za život mog supruga. Obavljene su dvije operacije, a ovaj tjedan koji je pred nama je kritičan i samo je upitna amputacija noge. Mi se nadamo da će ishod biti pozitivan – kazala je jučer Marina Bušelić-Ježina o stanju svoga supruga Denisa Bušelića (48), kojega je umirovljeni branitelj Vladimir Benac (45) teško ranio u subotu, nešto poslije ponoći u teniskom klubu.

Benac je u svojoj obrani istražnom sucu kazao da je Bušelića ranio u samoobrani, što Bušelićeva supruga odlučno negira.

Došao je u kratkim hlačicama, bez proteze, s pištoljem u ruci i uz prigovore “lako je vama, vi se tu zabavljate, a ja sam spasio hrvatsku državu”.

– On uopće ne živi u toj kući, nego samo povremeno dođe. Smetalo mu je to što se tamo igra tenis, a istodobno je dolazio piti kavu. Tu večer se slavio rođendan, bilo je nekih 25 ljudi, a riječ je o intelektualcima, i uopće nije bilo bučno. Došao je sa svojom pomagačicom. Pucao je već u bašti, ali je to zvučalo kao da baca petarde. Nitko od nas nije mislio da bi to moglo imati takav ishod. Moj suprug je uzeo mobitel, a tada je ta žena skočila na njega. Benac je viknuo “nećeš ti mene prijavljivati policiji” i pucao u moga supruga. Onda je napravio korak unazad i pao niz skale – kazala je Marina.

– Ovo nije tema za crnu kroniku, već političko pitanje. Žalosno je da je Bencu dano zeleno svjetlo za nasilje onog trenutka kada je zbog njega mijenjan GUP – kazala je Marina Bušelić-Ježina. Predsjednica Centra za razvoj demokracije (CERD) mr. Semina Lončar tvrdi da se već godinama bezuspješno obraća raznim pravosudnim tijelima.

Vladimir Benac
Od CERD-a je, naime, prije dvije godine zaštitu zatražila Tatjana Benac, koja je nakon dugogodišnjih batina pobjegla od supruga Vladimira, povevši i sina (7). Iz CERD-ova dosjea je vidljivo da Benac protekle tri godine nije uplaćivao ni minimalno određenu privremenu alimentaciju od dvije tisuće kuna, dok se njegova mjesečna primanja procjenjuju na oko 22.000 kuna. On ima zabranu približavanja Tatjani Benac, dok njegovo pravo na viđanje sina još uvijek nije ukinuto.

– Postoji vještačenje u kojem je utvrđeno da dijete “teško trpi” zbog viđanja s ocem, te “da ne želi te susrete”, no splitski Centar za socijalnu skrb donio je mišljenje prema kojem su “susreti oca i sina srdačni, na obostrano zadovoljstvo”. Koliko znamo, Benac ima još jedno dijete iz izvanbračne veze koja je završila potpuno isto kao i ona s Tanjom Benac.

Supruga nasilnika je dobila krivičnu prijavu zbog pokušaja skrivanja djeteta od oca, dok pravne institucije takvo što nikada ne bi poduzele i protiv Benca, premda za to imaju mnogo razloga – kazala je Lončar.

T. Čubelić, P. Dorić

Naslovnica Crna kronika