Novosti Crna kronika

OSLOBOĐENA Sutkinja nije ukrala 75 milijuna kuna Bračanima

Šibenski Županijski sud oslobodio je krivnje bivšu sutkinju i predsjednicu bračkog Općinskog suda Ivanu Domić i 12 suoptuženika koje se teretilo za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to kažnjivo djelo nezakonitim presudama u zemljišnim odnosima.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Jadranke Biga Milutin na osnovi iskaza svih svjedoka, svih dokaza i pregleda predmetnih spisa našlo je da ničim nije dokazano da je bivša sutkinja počinila kazneno djelo koje joj se stavilo na teret, a niti da su ostali suoptuženi počinili kaznena djela poticanja i/ili pomaganja u počinjenju tih djela.

Sto svjedoka, tisuću spisa

Obrazlažući presudu sutkinja Biga Milutin kazala je kako je u dokaznom postupku saslušano oko sto svjedoka te pregledano oko tisuću dokaza te je naglasila kako je Ivana Domić tužena optužnicom za jedno od najtežih kaznenih djela za koje kazna zatvora iznosi i do deset godina zatvora no da je za ta djela bilo potrebno ostvariti dva bitna elementa koja optužnica nijedokazala - svijest i namjeru prvooptužene da pribavi protupravnu imovnsku korist jednima, odnosno da nanese štetu drugim osobama.

Optužnica protiv Ivane Domić imala je 18 točaka, a po ocjeni Sudskog vijeća u svim stavkama optužnice, od 1 do 18, nije dokazano da je Ivana Domić postupala svjesno i namjerno u trenutku donošenja presuda po izostanku, a teze optužnice padaju u vodu i kod navoda da se prethodono dogovarala sa suoptuženima jer nije dokazan niti izričit niti prešutan dogovor.

Ivana Domić nije bila raspoložena za davanje izjava nakon izricanja presude, no njezini odvjetnici su kazali da je ovo za njih jedina očekivana i moguća odluka.

- Mediji su ovom slučaju napravili bitan neprofesionalni iskorak, a postupak je i počeo pod njihovim pritiskom koji su u šest godina od kada se vodi ovaj postupak navodili da je Ivana Domić pokrala pola Brača,a da nisu postavili pitanje je li ona doista nedužna za to što joj se stavlja na teret – kazao je Nediljko Ivančević, branitelj Ivane Domić.

danijela slavica milović


Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last