Novosti Crna kronika

u višemjesečnoj akciji policija razbila skupinu kradljivaca skupih automobila u zagrebu

Pala automafija - pljačkašu prodao ukradeni automobil

u višemjesečnoj akciji policija razbila skupinu kradljivaca skupih automobila u zagrebu

Skupina kradljivaca privedena je u Istražni centar Županijskog
suda u Zagrebu  / Vjekoslav Skledar / CROPIX
Višemjesečna policijska akcija “Procesor” rezultirala je uhićenjem 12 osoba, dok se za jednom još uvijek traga, a sumnjiči ih se da su proteklih mjeseci na području Zagreba ukrali oko 80 automobila visoke klase, među kojima je, navodno, i opel omega kojim se poslije koristio za bijeg Željko Vrbat nakon pljačke u sesvetskom “Getrou” prošle godine.

U toj pljački, podsjetimo, zaštitari su zapucali na pljačkaše te jednog ubili, a drugoga ranili, dok je Vrbat pobjegao.

Ekipa je krala uglavnom audije, golfove i passate, a pretragom stanova, vozila i unajmljenih garaža pronađen jer razni alat, ključevi (ruski, belgijaneri i sirovi), elektronički sklopovi ...

Organizator skupine je recidivist Roland Kveštak (37), desna ruka mu je bio Dražen Dragosavac iz Leskovca, ujedno jedini koji je još uvijek u bijegu, a policija kaže da su se okoristili za 1,8 milijuna kuna.

Nakon dovršetka obrade, 12 osoba u utorak je u večernjim satima završilo k istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, a u policiji kažu da su Kveštak i još dvojica kradljivaca ukradena vozila nakon krađe nudili vlasnicima na otkup, i to za oko 5000 eura.

Neki automobili završavali su u ilegalnim radionicama gdje su ih rastavljali te prodavali u dijelovima. Neka su vozila švercali i u Bosnu i Hercegovinu, a “putešestvije” pojedinaca snimile su i nadzorne kamere na naplatnim kućicama.

Obrada se nastavlja jer postoje sumnje da se banda bavila i provalama, posebno u poduzeća s informatičkom opremom.
Zasad im se stavlja na teret “samo” 19 krađa automobila te šest pokušaja krađa.

H. Karakaš Jakubin / EPEHA

Naslovnica Crna kronika