Novosti Crna kronika

opet na slobodi zbog nedostatka dokaza

Vedran Ikić - koga on ‘takne’, taj odustaje od iskaza

opet na slobodi zbog nedostatka dokaza

Iako su na majici Šime Maletića, kojemu je bio rasporen trbuh, nađeni tragovi Ikićeve krvi, do optužnice nije došlo jer je žrtva tvrdila da napadač nije borilački majstor

Iako su na majici Šime Maletića, kojemu je bio rasporen trbuh, nađeni tragovi Ikićeve krvi, do optužnice nije došlo jer je žrtva tvrdila da napadač nije borilački majstor

Nakon što je zbog nedostatka dokaza u nepune dvije godine oslobođen od teških optužbi za iznudu, a zatim i za silovanje, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru ni ovaj put nije uspjelo podignuti optužnicu protiv Vedrana Ikića (34), svjetskog prvaka u jiu-jitsuu, bivšeg policajca i trenera borilačkih vještina.

Iako je Ikić priveden u lipnju pod sumnjom da je pokušao ubiti 26-godišnjeg Zadranina Šimu Maletića, višemjesečna istraga rezultirala je odbacivanjem optužbi premda su, prema informacijama iz krugova bliskih policiji, na Maletićevoj majici pronađeni tragovi Ikićeve krvi.

- Nakon dovršetka istrage u slučaju Vedrana Ikića odustalo se od kaznenog progona zbog nedostatka dokaza - kazao je Slobodan Denona, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru.

Odmah je bio sumnjiv

Neslužbeno, međutim, doznajemo kako je Maletić pred istražnim sucem opovrgnuo da ga je napao Ikić kazavši kako ga je, unatoč činjenici da su na mjestu incidenta pronađeni tragovi Ikićeve krvi, napala neka druga njemu nepoznata osoba.

Incident se dogodio 23. svibnja, oko pet sati ujutro, na zadarskoj Voštarnici, a samo pukom srećom mladiću, kojemu su crijeva bila izvan trbušne šupljine nakon prijema u bolnicu, nije oštećen ni jedan vitalni organ.

Kako je utvrđeno u bolnici, proboden je oštrim predmetom u predjelu abdomena te su mu u hitnoj operaciji kirurški sanirana crijeva i stabilizirano stanje. Iako je policija od početka sumnjičila Ikića za napad na Maletića, nisu imali dokaza ni svjedoka protiv njega. Maletić o incidentu i napadaču nije želio govoriti, a Ikić se nakon toga na neko vrijeme iz Zadra sklonio u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon dvadesetodnevnog traganja, policija je ipak došla do saznanja koja upućuju na to da je Ikić u ranim jutarnjim satima u Velebitskoj ulici Maletiću zadao ubodnu ranu u donji dio trbuha. Uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva, priveden je istražnom sucu, koji mu je odredio jednomjesečni pritvor.

Povod napadu je, navodno, bio verbalni sukob između Maletića i Ikića koji su se tu noć susreli u jednom od zadarskih noćnih klubova. Inače, Ikić je zajedno s bivšim zadarskim policajcem Markom Čulinom (37), u kolovozu prošle godine, priveden zbog sumnje da su uz prijetnje smrću kontinuirano iznuđivali novac od konobara iz Sukošana M.Ć. (32).

Nakon što mu je “pukao film”, Sukošanac je sve prijavio policiji koja ih je, označivši prethodno novčanice koje im je trebao predati, počela pratiti. Kada im je M.Ć. predao ukupno 11.500 kuna i četiri tisuće eura, policajci su “dvojac” uhitili na licu mjesta i priveli. Zbog nedostatnih dokaza, optužba protiv Vedrana Ikića je odbačena, a Čulina i dalje čeka suđenje.

Povukla prijavu

Početkom siječnja ove godine Ikića je policiji prijavila 19-godišnja Zadranka zbog nasilničkog ponašanja i silovanja, a s kojom je on, navodno, bio u ljubavnoj vezi. Djevojka je bila s prijateljicom kada je Ikić naišao s automobilom.

Djevojka je policiji rekla da ju je Ikić vukao za kosu i ispljuskao, a njezinoj prijateljici, kćeri bivšeg premijera Kosova Agima Čekua, razbio mobitel kako bi ju spriječio da zove policiju.

U iskazu je dodala kako ju je Ikić i silovao. Ikić je isti dan bio priveden u policiju, a dan poslije i prekršajnom sucu koji mu je izrekao mjeru zabrane prilaženja djevojci te bilo kakvog kontakta s njom ili članovima njezine obitelji.

Djevojka je naknadno povukla prijavu. Po zadnjim informacijama Ikić radi kao zaštitar na vratima narodnjačkog kluba “Skiper” gdje je do pritvaranja radio i Špiro Miličić (24), dečko manekenke Ave Karabatić.

Naslovnica Crna kronika
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last