Novosti Crna kronika

faraonov bogati ulov

Kokain je slao Splićanin koji je svojedobno pao s 40 kila droge! Otkriveni detalji velike akcije na istoku Hrvatske u kojoj je razbijen dilerski lanac

faraonov bogati ulov

Malo više od pola kilograma kokaina, koji bi na crnom tržištu dosegnuo vrijednost od 120.000 kuna, najveći je dio policijske zapljene nakon što je u kriminalističkoj akciji Faraon na istoku Hrvatske razbijen lanac dilera kokaina i heroina.

Nakon pet mjeseci istraživanja, kriminalistička policija PU vukovarsko-srijemske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Vinkovcima podnijela je kaznenu prijavu protiv osam osoba koje je predvodio 58-godišnjak iz Vinkovaca, piše Jutarnji list.

On je drogu kupovao od Mladena V. i Branka J. iz Splita, a onda su je njegovi suradnici dilali na području Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova. Riječ je, inače, o starim policijskim znancima od kojih su neki već i osuđivani zbog istih ili sličnih kaznenih djela.

Mladenu V. tako se prije 10 godina zajedno s još nekolicinom optuženih sudilo za šverc 40 kilograma kokaina iz Južne Amerike, a sudilo mu se i za pokušaj ubojstva Splićanina Boška L. 1998. godine. Istragom je bilo obuhvaćeno deset osoba, ali kaznene prijave podignute su protiv njih osam i svi su predani pritvorskom nadzorniku.

U pretragama domova i drugih objekata na više lokacija, kao i vozila pronađeno je i oduzeto 504 grama kokaina, 35 g heroina, 8 komada sjemenki biljke Cannabis sativa, novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u raznim apoenima i valutama, 10 mobilnih uređaja s više SIM kartica, 100 komada tableta heptanon, pištolj s pripadajućim spremnikom i nekoliko komada streljiva, precizna digitalna vaga te laktoza, punilo za miješanje s drogom.

Naslovnica Crna kronika