Novosti Crna kronika

teške krađe

Na parkiralištima je vrebao skupocjene automobile, pa im posebnom metodom praznio pretince: uhitila ga je zadarska policija, pogledajte kojim se uređajem služio

teške krađe

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Druge PP Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom sa zagrebačkog područja, kojeg se sumnjiči za više teških krađa iz vozila.

Naime, u ponedjeljak oko 12 sati u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u ulici Akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala zatečena je i uhićena jedna muška osoba.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 52-godišnjaka se sumnjiči da je 29. lipnja oko 12 sati u ulici Akcije Maslenica, na parkiralištu trgovačkog centra Bauhaus uporabom uređaja za blokiranje signala onemogućio 46-godišnjeg vlasnika osobnog vozila – BMW (KA) da zaključa vozilo, te potom iz pretinca vozila, iz novčanika otuđio 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i tisuću eura.

Na isti način je dana 13.srpnja oko 10 sati, također na istom parkiralištu, ponovno uporabom uređaja za ometanje signala onemogućio zaključavanje vozila Mercedes (ZG) u vlasništvu 51-godišnjaka te potom došao do vozila, gdje je ispreturao stvari, a da ništa nije otuđio.

Nadalje, sumnjiči ga se da je 18. srpnja oko 12 sati na parkiralištu u ulici Bleiburških žrtava na parkiralištu ispred Interspšara u Zadru, ponovno uporabom blokatora za ometanje signala, onemogućio zaključavanje Mercedesa (ZD) 65-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio 4.200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM.

Na ovaj način je 52-godišnjak sebi pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 100 tisuća kuna, a kod njega je pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio otuđenog novca, koji su mu oduzeti.

Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

U policiji kažu da na parkirališta nije dolazio istim vozilom, mijenjao ih je kako ne bi bio otkriven, no u tome nije uspio. Također, pažljivo je pratio koga i koje će vozilo opljačkati, procjenjujući u kojem bi moglo biti novca.
 

Naslovnica Crna kronika