Novosti Crna kronika

povezano s dinamom?

Uhićenja i u Splitu: još traje velika policijska akcija diljem Hrvatske i u Hercegovini; 'Radi se o paležu vozila, planiranju napada..'; Nađene velike količine droge

povezano s dinamom?

Diljem Hrvatske u tijeku je opsežna policijska akcija u kojoj je, prema prvim informacijama, uhićeno više osoba iz kriminalnog miljea.

U policiji ne otkrivaju detalje akcije, no, N1 neslužbeno doznaje da je došlo i do uhićenja u Splitu.

Ranije tijekom dana pripadnici krim miljea su uhićeni u Zagrebu i na Rabu, te u Hercegovini, a akcija se i dalje nastavlja.

Index prenosi kako su službenici MUP-a Republike Hrvatske pronašli su i zaplijenili oko 200 kilograma droge skank, dok su na području Bosne i Hercegovine pripadnici SIPA-e pronašli blizu 300 kilograma narkotičkih sredstava.

Policijska akcija proširila se i na Hercegovinu: dvije osobe su uhićene, za dvije se još traga; Sve je povezano s Dinamom?

U velikoj policijskoj akciji u Zagrebu uhićen i pripadnik zloglasne skupine, odmetnuti bivši policajac; Doznajemo za što se tereti uhićene​

Kako je doznao Jutarnji list, među uhićenima u Zagrebu je i Đorđe Vuletić Đoko, pripadnik tzv. knežijske skupine kojem se sudilo u sklopu tzv. zločinačke organizacije.

Vuletića su zaskočili pripadnici inteventne policije, a osim njega, jedan od uhićenih na Malešnici izbacivao drogu iz automobila ali ga je policija uspjela uhititi. Spektakularno uhićenje interventne policije muškarca kojeg su izvukli iz BMW-a bilo je zapravo sprečavanje pokušaja njegovog bijega, ali je završio neuspješno.

Dnevni avaz je doznao kako su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhitili su danas, prema nalogu Suda BiH, dvije osobe na području Ljubuškog.

Uhićeni su od ranije poznati policiji, a sumnjiče se za trgovinu narkoticima i organizirani kriminal. Ova policijska akcija kodnog naziva "Tebra" provodi se u suradnji s policijskim snagama Hrvatske.

Neslužbeno saznajemo da je izdan nalog za uhićenjem ukupno četiri osobe na širem području Hercegovine. Dvije su uhićene, dok se za druge dvije još traga.

Odvjetnik Ljubo Pavasović Visković za RTL je objasnio o čemu se radi.

- Radi se o više kaznenih djela počinjenih navodno u sastavu zločinačke organizacije. Kolokvijalno govoreći radi se o nekom paležu vozila, planiranju napada, dakle nanošenju fizičkih ozljeda nekim ljudima. Međutim to je sada gruba verzija priče, tek ćemo vidjeti tijekom popodneva i sutrašnjeg dana u što će se sve to iskristalizirati, kazao je Pavasović Visković za RTL.

Što se tiče broja uhićenih, istaknuo je kako ne zna točno, ali misli da je taj broj negdje oko 8, 9 ljudi. 

- Neki jesu poznati policiji, a neki nisu, istaknuo je.

Na upit je li taj slučaj povezan i s nogometnim klubom Dinamo, odgovorio je.

- Nešto u nekim naznakama mi se čini da je, ali isto tako mi se čini da sve što je povezano s GNK Dinamo, da je vrlo, vrlo tanko s dokazima i čisto sumnjam da će doći do nekog pravosudnog epiloga koji bi zadovoljavao nekog tko je pokrenuo ovaj postupak, kazao je Pavasović Visković

Naslovnica Crna kronika