Novosti Crna kronika

pokušaj ubojstva u dugavama

Muškarac ranjen u klasičnoj 'sačekuši' tvrdi da je slučajno stradao: Potpisao sam neki kupoprodajni ugovor za auto...; Susjed koji ga je održavao na životu: U njegovim očima smo vidjeli veliki strah

pokušaj ubojstva u dugavama

Slučajno sam ranjen. Ne znam tko je u mene pucao jer nisam ni kriv ni dužan. Bio sam u kafiću "Play Off", tu malo iza. Potpisao sam neki kupoprodajni ugovor za auto. Ne živim ovdje u zgradi, već malo dalje – govorio je ranjeni Marko B. (40) stanaru zgrade koji mu je pritekao u pomoć s još jednom prolaznicom.

Pokušaj ubojstva u Zagrebu: nakon svađe na ulici došlo do vatrenog okršaja, uhićena jedna osoba; Stanari zaprepašteni: 'Pucalo se nekontrolirano, meci su letjeli posvuda!'

Riječ je o muškarcu koji je u ponedjeljak oko 21.50 sati ranjen ispred kućnog broja 1, zagrebačke Čalogovićeve ulice, a svega nekoliko minuta kasnije uhićen je mladić koji se dovodi u vezu s vatrenim obračunom, točnije sačekušom koja je uznemirila novozagrebačke Dugave.

Počinitelja su, naime, uhitili policajci u civilu koji su u kobno vrijeme išli po obližnjoj Vatikanskoj ulici i uočili kako preko trave trči mladić s pištoljem u ruci. Potrčali su za njim te su ga uspjeli sustići, i uz sredstva prisile polegnuti na travu. Ubrzo su otkrili da imaju starog policijskog znanca, 26-godišnjeg Andriju D. a vrlo brzo su pronašli i njegov pištolj, koji je odbacio u šaht dok je bježao pred njima.

Ranjeni Marko B. s prostrijelnom ranom u preponama kolima Hitne pomoći prevezen je u KBC Zagreb, gdje je hospitaliziran, a Andrija D. je još uvijek predmet kriminalističkog istraživanja, a je li u nesvakidašnjem pokušaju ubojstva bio sam još uvijek nije poznato.

O krvavoj večeri jutro poslije svjedočile su dvije velike lokve krvi kao i zakrvavljeni portafon na koji je, pretpostavlja se, Marko B. zvonio ne bi li se u ulazu spasio pred naoružanim muškarcem.

– Čulo se da neki muški glas viče: Zovite Hitnu! Muškarac je napola sjedio na stepenici. Bio je krvav, propucane prepone. Ostao je u gaćama jer je skinuo hlače, valjda kako bi vidio gdje je pogođen. Uz njega je stajala jedna gospođa iz susjedne zgrade, koja mu je pomagala, a jedna susjeda iz ulaza mu je bacila plahtu dok ne dođe Hitna – ispričala je za Jutarnji list stanarka zgrade ispred koje se odvijao krvavi zločin.

Drugi susjed nam otkriva kako je taj čovjek zapravo bio ranjen 10-ak metara od ulaza uz drvo gdje je prelazio travnjak, a u njega je pucao mladić s hudicom na glavi, koji je bio na cesti 20-ak metara dalje bočno uz zgradu.

– Ranjeni mladić je došao do ulaza krvav. Dok smo čekali Hitnu, sa susjedom iz obližnje zgrade pokušavao sam ga održati budnim, da ne padne u nesvijest. Glavom je kljucao, valjda zbog prevelikoga gubitka krvi. I ja sam bio zaprepašten prizorom. Ta susjeda je rekla da je prije pucnjave, na putu do kuće, uz rub zgrade na klupu vidjela naslonjenog mladića s hudicom, pognute glave. Bio joj je upečatljiv i čudan. Na kraju je izgleda baš on taj koji je uhićen. Ranjenom smo postavljali pitanja, no davao je dosta konfuzne odgovore. Teško je povjerovati u njegovu tvrdnju da je slučajno ranjen. U njegovim očima smo vidjeli veliki strah – rekao je stanar Čalogovićeve, koji je ranjenoga prvi put vidio baš kao i većina susjeda s kojima smo razgovarali.

Dvojica požrtvovnih policajaca, koji su izvan službe vrhunski odradili posao i praktički riješili slučaj i prije nego što je događaj prijavljen na 192, o svojem pothvatu, nažalost, ne žele javno govoriti.

Naslovnica Crna kronika