Novosti Crna kronika

nigdje ga nije bilo

Osuđeni diler kokaina nakon pet godina bijega dolijao na najnaivniji mogući način; Hladnokrvno je ušetao, a onda je uslijedilo iznenađenje: 'Oho, pa za vama je izdana tjeralica!'

nigdje ga nije bilo

- Oho, gospodine Jukiću, pa za vama je izdana tjeralica! – nije krila iznenađenje policijska službenica kad je 14. ožujka 2018. godine, vremešni bjegunac Ante Jukić (63) hladnokrvno ušetao u policijsku postaju u Zagrebu kako bi produžio dokumente.

Jukić je u odsutnosti bio nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer mu je u garaži pronađeno 25,42 grama kokaina koji je namjeravao dalje prodati.

Nakon što je kazneno prijavljen, Jukić je pobjegao, a u odsutnosti je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora. Presudu je 2013. godine potvrdio i Vrhovni sud.

Nije ga nigdje bilo punih pet godina. Skrivao se od policije, a onda je naivno vjerujući da policijskosudski sustav nije računalno povezan 14. ožujka 2018. ušetao u policiju po dokumente. Tamo je uhićen i pritvoren.

U istražnom zatvoru bio je pet mjeseci do konca kolovoza 2018. godine. Nakon uhićenja tražio je mu se sudi ponovo kako bi se mogao suočiti sa svjedocima.

Danas mu je i na tom drugom suđenju sutkinja na zagrebačkom Županijskom sudu Tanja Pavelin nepravomoćno dosudila dvije godine kazne zatvora.

Naslovnica Crna kronika