Novosti Crna kronika

'zaradio' kaznenu prijavu

Maskiran, s nožem u ruci pustošio kioske po Splitu i Kaštelima: policija uhitila mladog pljačkaša, u mjesec dana odnio je više od 17 tisuća kuna

'zaradio' kaznenu prijavu

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim Jurom Z. osumnjičenim da je u mjesec i po dana na području Splita i Kaštela počinio šest kaznenih djela razbojništava, od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

Utvrđena je sumnja da je razbojništva počinio 31. ožujka u kiosku u ulici Kralja Zvonimira u Splitu, 18. travnja u kiosku u Kaštel Štafiliću, Cesta dr. Franje Tuđmana, 22. travnja u kiosku u Ulici Slobode u Splitu, 23. travnja u kiosku u Vukovarskoj ulici u
Splitu, te 2. svibnja u kiosku u Vinkovačkoj ulici u Splitu.

Navedena kaznena djela je počinio na isti način, tako što je maskiran ulazio u kioske, te uz prijetnju nožem, kojeg je držao u ruci, otuđio novac. Počinjenje jednog razbojništva, 22. travnja u kiosku u Kaštel Štafiliću, gdje je također ušao maskiran i s nožem u ruci, ostalo je u pokušaju.

Ukupna materijalna šteta iznosi više od 17.000 kuna. Protiv njega je podnesena kaznena prijava, zbog utvrđene sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela.
 

Naslovnica Crna kronika