Novosti Crna kronika

ostaju u pritvoru

Kaštelanski otmičari negiraju počinjeno: sin je bio toliko agresivan da su ga morali vezati, ocu oduzeta dva ukradena skalpela; Doznaju se novi detalji drame kojoj je povod bila ljubavna afera

ostaju u pritvoru

Nakon što su uhićeni i dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, nad 53-godišnjim Markom i 23-godišnjim Vinkom M. (ocem i sinom) u srijedu popodne određen je istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja djela. Obojica su prijavljena za po dva kaznena djela, i to protupravno oduzimanje slobode i prijetnju 27-godišnjoj djevojci.

Ljubavna afera je povod ovom događaju u Kaštel Štafiliću. Tamošnja policija je u utorak, oko 15.30, zaprimila dojavu da su pola sata ranije u kuću 29-godišnjeg M. R. L. u Kaštel Štafiliću upali otac i sin te su ga tom prilikom tjelesno napali, a stariji Marko ga je pokušavao ozlijediti nožem, dok je njegov sin na silu izveo djevojku iz kuće i ugurao je u VW Passat, nakog čega su pobjegli prema Kaštel Novom, gdje su i uhićeni.

Strava u Kaštelima: dvije muške osobe upale u kuću, napale vlasnika i otele djevojku

Drama u Kaštelima: za otmicu je 'kriva' ljubomora ostavljenog partnera, teško mu je palo što mu je bivša, s kojim ima sina, našla novog dečka. U osvetnički pohod krenuo s ocem...

Vinko je bio toliko agresivan da je policija morala upotrijebiti lisičine, a kad je odgovarao na pitanja na splitskom ODO-u, rekao je tužiteljima da nikoga nije oteo ni ikome prijetio, dakle u potpunosti je negirao kaznena djela.

Povod ovog iznenadnog upada oca i sina u kuću i svojevrsne otmice leži u činjenici što je 27-godišnja djevojka prethodno živjela s napadačem Vinkom, s kojim ima i jednogodišnjeg sina, koji im je oduzet i nalazi se u Domu "Maestral" u Kaštelima.
Nakon što su djevojku izvukli iz kuće i strpali je u svoj Passat, Vinko je nanio lakše tjelesne ozljede bivšoj partnerici (kontuzija glave i lica) tijekom vožnje.

Od 53-godišnjeg oca oduzeta su dva skalpela. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima

Naslovnica Crna kronika