Novosti Crna kronika

iznuda i podvođenje

Zagrebačka klopka za gayeve: preko aplikacije im nudili seks, mamili u stan, pa hvatali spuštenih hlača i tražili novac; Jednoj žrtvi uzeli su 50.000 kuna, glazbenik ostao 'kratak' za 10.000 kuna

iznuda i podvođenje

Zbog sumnji da su u proteklih mjesec dana namamljivali homoseksualce u klopku nudeći im seksualne usluge, a zatim od njih iznuđivali novac, policija je u četvrtak uhitila dvije osobe - jednoga punoljetnoga muškarca te jednoga 17-godišnjeg maloljetnika koji je služio kao "mamac" za klijente. Također, policija je zaključila da su u svemu sudjelovale još najmanje dvije starije muške osobe, međutim njih nisu uspjeli identificirati, javlja Jutarnji list.

Modus operandi je bio sljedeći: počinitelji bi zajedno oglasili preko jedne od aplikacija za osobe homoseksualne orijentacije da maloljetnik želi seks, pritom prikrivši da je riječ o maloljetnoj osobi. Maloljetnik bi zatim stupio u kontakt sa zainteresiranim klijentom te bi dogovorili spolni odnos. Kada bi klijent došao na navedenu adresu na području Zagreba, maloljetnik bi ga sam čekao kod kuće, te bi najprije razgovarali, a kada bi se skinuli i kada bi trebao otpočeti spolni odnos, u sobu bi upadali ostali muškarci te počeli prijetiti klijentu, doslovce uhvaćenome sa spuštenim hlačama, da će ga ubiti ili ozlijediti jer stupa u spolni odnos s maloljetnikom.

Zatim bi zatražili da im plati određene iznose, a ako ne bi imao, natjerali bi ga da ode na bankomat te podigne sav novac koji ima i plati im.

Policija je kaznenu prijavu za sada podnijela zbog dva različita slučaja iznude. Od prvoga klijenta, krajem veljače su iznudili 50.000 kuna, natjeravši ga da "ispegla" karticu do limita. Nekoliko dana kasnije sve su izveli ponovno, a od muškarca, navodno glazbenika, na isti način su, kako piše Jutarnji list, iznudili nešto manje od 10.000 kuna.

Naslovnica Crna kronika