Novosti Crna kronika

treba mu stručna pomoć

Dječak iz Trilja (14) koji je nožem izbo majku čeka vještačanje psihijatara s Vrapča: u zatvorskoj je bolnici pod stalnim nadzorom, strahuje se od pogoršanja njegovog psihičkog stanja

treba mu stručna pomoć

U nastavku istrage nad 14-godišnjakom koji je izbo 47-godišnju majku u Trilju nastavljen je pripremni postupak saslušanjem oca i jedne svjedokinje.

Dječak iz Trilja (14) službeno osumnjičen za pokušaj ubojstva majke: na ulici je izbo nožem u oko i po vratu, nesretna žena još uvijek je na Jedinici intenzivnog liječenja

Majka se oporavlja, nije u životnoj opasnosti, ali je i nadalje na liječenju u KBC-u Split te još uvijek nije u stanju dati iskaz. Maloljetnik je smješten u Zatvorsku bolnicu na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu te će se nad njim provesti psihijatrijsko vještačenje.

Maloljetni Triljanin koji je nožem izbo majku ipak neće u dom na Brdima, nego u zatvorsku bolnicu; Treba mu stručna pomoć, povratak kući s ocem nije prihvatljiva solucija

Očekivati je da će se nalaz i mišljenje napraviti u Vrapču, gdje je za to zadužen tim stručnjaka. Za sada s 14-godišnjakom nije bilo problema tijekom boravka u zatvorskoj bolnici, o čemu nadležni dobivaju informacije na svakodnevnoj bazi. Maloljetnik je smješten u bolnicu nakon što je nad njim određen istražni zatvor.

Odluku je donio sudac za mladež nakon ročišta na temelju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Splitu koje je izmijenilo prvotni zahtjev da se maloljetnik privremeno smjesti u ustanovu socijalne skrbi, tj. u Dom na splitskim Brdima. Stalni sudski vještak psihijatar ocijenio je dom za maloljetnike neadekvatnim smještajem za 14-godišnjaka za kojeg smatra da je uputno da bude pod liječničkim tretmanom.

Pozadina obiteljskog nasilja u Trilju: doznajemo što je prethodilo napadu 14-godišnjaka na majku

Strahovalo se od pogoršanja njegova psihičkog stanja. Poželjan je bio stalan nadzor liječnika pa je stoga i zatražen istražni zatvor kako bi se mogao smjestiti u zatvorsku bolnicu koja ima psihijatrijski odjel.
 

Naslovnica Crna kronika