Novosti Crna kronika

nepravomoćno

Horvatinčić proglašen krivim za smrt talijanskog bračnog para: kontroverzni poduzetnik nije se pojavio na izricanju presude, osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora

nepravomoćno

Na Općinskom sudu u Šibeniku u srijedu je zagrebački poduzetnik Tomo Horvatinčić (72) nakon trećeg suđenja nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci.

Prema presudi koju je donijelo tročlano sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Ivana Jurišića, Horvatinčić je proglašen krivim za izazivanje pomorske nesreće koja se dogodila 16. kolovoza 2011. godine kod otočića Lukovnjak u primoštenskom akvatoriju, a u kojoj su smrtno stradali talijanski supružnici Francesco Salpietro i Marinela Patrola Salpietro.

Danas presuda Horvatinčiću, hoće li završiti iza rešetaka? Donosimo kronologiju sudske trakavice koja u svakom slučaju još neće biti završena...; Sin stradalih Talijana: Ogorčeni smo nevjerojatnim lažima

Horvatinčić je kriv jer je lakomisleno upravljajući motornom jahtom Santa Marina od 900 konjskih snaga i brzinom od 26 čvorova, cijelom dužinom jahte prešao preko jedrilice Santa Pazienza i zdrobio je. Od siline udara smrtonosne višestruke ozljede zadobili su talijanski nautičari čija su tijela odbačena u more.

Horvatinčić se nije pojavio na izricanju presude.

Naslovnica Crna kronika