Novosti Crna kronika

gdje je zapelo?

Pretučeni poduzetnik iz Vinišća javno pita policiju: Što se događa, napadači iz sačekuše nisu privedeni?! Znam tko je naručitelj, kada me prošli put napao lažirali ste da sam pao preko klupe...

gdje je zapelo?

Splitska policija uhitila je u utorak jednog od trojice napadača na poduzetnika Ivicu Anđelića (57), koji je napadnut 10. veljače na adresi Put Trstine u Vinišću u nedjelju navečer kad se iz kafića vraćao svojoj kući, ali ga je sudac istrage u srijedu pustio da se brani sa slobode.

Riječ je o 47-godišnjaku s područja Vinišća protiv kojega je policija zbog napada na Anđelića podnijela kaznenu prijavu za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, premda je napadnuti zadobio lakše tjelesne ozljede.

No, zbog brutalnosti napada policija je išla s "jačom kvalifikacijom", a prava je sreća da napadnuti nije prošao i puno lošije od nekoliko udaraca po glavi, rukama i tijelu. Postupak protiv 47-godišnjaka ide u redovitu proceduru, a dobio je mjeru zabrane približavanja napadnutom.

Poduzetnik iz Vinišća jedva izvukao živu glavu: Trojica su me napala drvenim palicama, mlatili su me s namjerom da me ubiju, zato se nisu ni maskirali. Siguran sam u motiv napada

Ostala dvojica iz plavoga Golfa "trojke" još nisu otkrivena, a samim tim ni privedena, jer jednoga napadnuti Anđelić zna "po faci" i mjestu gdje radi, dok jednog napadača nije ni prepoznao jer je imao kapuljaču na glavi, no rekao je da je bio visok i jače građe.

Kako nam je već rekao, Anđelić zna tko je naručitelj ovog napada, u kojemu je spomenuta trojka bila samo "izvođač radova".

U policiji nam kažu da i dalje rade na rasvjetljavanju ovog događaja, ali im napadnuti Anđelić baš ne vjeruje. Zbog toga je poslao i e-mail na adresu PU splitsko-dalmatinske i na našu adresu, u kojem alarmantno navodi:

"Poštovani načelniče PU splitsko-dalmatinske! Što se događa, napadači iz sačekuše nisu privedeni, privodite mene samo dan nakon napada. Auto kojim je izvršena sačekuša niste doveli u prostor pod policijskom zaštitom, napad pokušavate prikazati kao običnu tučnjavu.

Isti napadač je i prije tri godine izveo napad kamenjem na mene, kada mi je polomio četiri rebra, i tada ste s lažnim svjedocima lažirali da sam ja pao preko klupe i polomio rebra.

Prije pet godina, u kafiću Kupinica, isti napadači napali su me i tukli stolicama, i opet lažni svjedoci koje vi organizirate, čije izjave su za vas bile relevantne, a ja sam proglašen krivim", dosta oštro piše Anđelić, nezadovoljan dinamikom i kvalitetom policijske krim-obrade protiv napadača. 

Naslovnica Crna kronika