Novosti Crna kronika

ulet u kafić

Novi zaplet u slučaju racije na Gripama: otkrivamo zašto su interventni policajci ščepali Čavku; Mladi Splićanin iznio svoju stranu priče: Baš me zanima kako su zaključili da sam to ja...

ulet u kafić

Novi zaplet u slučaju Tonija Čavke, 26-godišnjaka iz Splita koji se prije nekoliko dana u Slobodnoj Dalmaciji potužio na postupanje interventne policije, 22. siječnja prilikom upada i pretresa u kafiću na Gripama.

Čavka je kazao da su njega ščepali i zabili u zid, djevojku mu i četvoricu prijatelja bez razloga legitimirali te su mu pretresli vozilo parkirano ispred lokala, pri čemu su razbili poklopac stražnjeg dijela suvozačkog sjedala.

Sin proslavljenog splitskog trenera ogorčen postupanjem interventnih policajaca: Razbili su mi auto! Uletili su ka da smo neki ubojice, zabili su me u zid i pretresli...

Interventni policajci se zabunili: sina poznatog splitskog trenera pretresli, razbili mu auto i priveli bez razloga, zamijenili su ga za opasnog kriminalca

Naime, nakon što su se pojavile priče da su ga interventni policajci zapravo zamijenili za jednog mladog splitskog kriminalca opasne naravi, do nas je, naravno neslužbenim kanalima, iz policijskih redova došla informacija da nije došlo do nikakve zamjene identiteta već da su interventni policajci imali dojavu da je na Čavkinu Instagram profilu objavljena snimka na kojoj se vidi kako puca iz pištolja, pa su zato intervenirali.

Naš nam izvor kaže kako nisu mogli znati o kakvom se pištolju radi, a na pitanje da li su, ako su već sumnjali da ima oružje, policajci pretresli i njegov stan te druge prostorije koje koristi, kao i zašto nisu tražili sudski nalog, nije bilo odgovora.

Traži ispriku

– Da, postoji snimka di se vidi kako netko puca s balkona stana iz plinskog pištolja. To je pištolj mog kuma, ali on ga je prijavio na policiju i ima papire za njega. Snimka je nastala nešto prije Nove godine i tad je objavljena, a skinija sam je jučer kad sam doznao da se priča da je razlog mog pretresa baš ona. Dakle, na snimci se ne vidi tko puca i baš me zanima kako su zaključili da sam to ja – kazao nam je mladi Čavka, koji nam je spornu snimku i ustupio (screenshot na slici ispod).

Snimka traje tri sekunde i na njoj se vidi mladić kako ispaljuje jedan hitac u zrak, no nikako se ne može zaključiti da se radi o Čavki jer se lice mladića koji puca vidi tek iz profila, i to na sekundu.

– To je moga biti bilo ko na snimci, a oni su zaključili da sam ja jer je bila na mom profilu. Da san stavija bilo koju drugu snimku pucanja i da nisan ja na njoj, oni bi mislili da jesam jer je na mome profilu. Ja nikad u životu nisam u ruci držao pravi pištolj, a i da je bija pravi, ne bi puca iz njega, a kamoli to stavlja na Instagram. Nakon svega, mislim da su me trojica policajca koja su bila u kafiću zamijenili s tim momkom, mislili su da san ja on i da sam naoružan, a kad su još vidili i četiri prijatelja sa mnom zvali su pojačanje – govori nam Čavka.

Kaže da sada više nego prije inzistira da mu se zbog ponašanja javno ispričaju.

Kardinalne greške

– Auto su mi dubinski pretresli bez naloga i nanijeli štetu, i to netko treba platiti. Ako ne, onda ćemo na sud jer na ovome neću stati. Zbog njihove drljavosti, nemara i loših procjena rade kontra zakona i krše ovlasti, predstavili su me ko najvećeg kriminalca jer loše rade svoj posao, umjesto da se pozabave pravim, ozbiljnim kriminalcima, kamatarima i dilerima. Nažalost, država ih pokriva u njihovim kardinalnim greškama i oni su, po običaju, uvijek u pravu jer ih štiti uniforma i značka, te na kraju uvik nedužni nagrabuse, a u ovoj situaciji sam to ja – ogorčen je mladi Čavka.

Podsjetimo još da je službeni stav policije kako nema ničeg spornog u postupanju interventne policije te da nikakvog oštećenja automobila nije bilo, kao i da ništa ilegalno u vozilu i kod pregledanih osoba nije pronađeno.

– Policijski službenici, obavljajući službene zadaće, pristupili su grupi osoba te izvršili legitimiranje i pregled, kao i pregled osobnog vozila 26-godišnjaka, parkiranog ispred ugostiteljskog objekta, a čemu je navedena osoba osobno nazočila. Tom prilikom izvršen je isključivo vizualni pregled vozila te nisu pronađeni predmeti kaznenog djela ili prekršaja. Po dovršetku pregleda, nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem policijskih službenika – odgovorili su na naš upit.

Naslovnica Crna kronika