Novosti Crna kronika

4 u 40 dana!

Na splitskom području zaredali obračuni vatrenim oružjem, još nije utvrđeno tko je kod 'Gulivera' ranio 39-godišnjaka: privedena osoba otprije poznata policiji, postoje dvije verzije događaja

4 u 40 dana!

Nakon pucnjave u Solinu u četvrtak poslijepodne, u kojoj je ranjen Tomislav I. (39) iz Zagreba, na obavijesni razgovor je privedena jedna osoba, otprije poznata policiji, koju su zatekli u blizini mjesta događaja. Kako nije bilo nikakvih pokazatelja da je povezan s napadom vatrenim oružjem na Zagrepčanina, ubrzo je pušten.

Policija traga za počiniteljima koji su Tomislava I. zaskočili nakon izlaska iz teretane u "Gulivera", dok je krenuo stubama koje vode iznad podzemne garaže prodajnog centra. Napadač je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja, a jedan je Tomislava I. pogodio u lijevu nogu. Prema jednoj verziji, pucalo se iz automobila kojim je upravljala druga osobe, a prema drugoj, dvojica napadača su bila na motociklu.

U pucnjavi u Solinu u blizini istog prodajnog centra prije manje od mjesec dana, oko Božića, kada je u potkoljenicu ozlijeđen Ante P. (28), također su se spominjala dvojica na motociklu. I tada je ranjeni sam došao u splitsku bolnicu, kao i Tomislav I., koji je u četvrtak, oko 18.10, zaprimljen na Hitnom kirurškom prijamu. Nakon što mu je iz koljena izvađen metak kojim je ustrijeljen, ostavljen je na liječenju u bolnici.

Ovo je četvrti napad vatrenim oružjem s ozlijeđenom osobom u četrdeset dana na splitskom području koji se može podvesti pod pokušaj ubojstva. Osim navedena dva, sredinom prosinca, u poslijepodnevnim satima, na cesti u Kaštel Gomilici metkom u rame pogođen je Ante G. (39) dok je sa suprugom bio u automobilu. Napadač je pucao iz drugog vozila koje im se približilo. Ranjeni se sam odvezao na Hitnu pomoć u Kaštelima, odakle je prevezen u splitsku bolnicu.

Početkom prosinca, oko 21.40, na splitskom predjelu Visoka, metkom u vrat ranjen je Marko Bekavac (29) dok je sjedio u automobilu sa ženskom osobom. U bolnici je operiran te nije bio životno ugrožen, a to je drugi put da je bio žrtva hitaca iz vatrenog oružja. Prvi put je propucan s četiri metka u noge i jednu ruku u svibnju 2018. godine. Za taj napad je optužen Ivan Giljanović, koji se tereti za pokušaj ubojstva, a trenutačno se nalazi u bijegu

Naslovnica Crna kronika