Novosti Crna kronika

oko 13 sati

Drama na riječkoj obilaznici: krijumčar se automobilom punim migranata zabio u ogradu nakon policijske potjere, oštećeno više vozila

oko 13 sati

U subotu se na cesti Čavle-Orehovica-Rijeka oko 13 sati dogodila policijska intervencija u kojoj je policija s nekoliko vozila krenula u potjeru za crnim Audijem kojim je krijumčari iz Bosne i Hercegovine prevozio ilegalne migrante, piše jutarnji.hr.

Neslužbeno smo doznali da se na riječkoj obilaznici odvijala prava drama koja je samo pukom srećom završila bez žrtava. Policijski automobil gotovo četiri kilometra pratio je automobil koji se dao u bijeg, rotirke su bile upaljene cijelo vrijeme, a u jednom trenutku policajci su se vozili paralelno s krijumčarem i prestravljenim migrantima.

Policajci su mahali stop-palicom, a krijumčar ih je gledao ravno u oči, ali nije imao namjeru stati. Međutim, u ključnom trenutku Audi se zabio u jedan drugi automobil, te odbio od njega u zaštitnu ogradu. U tim trenucima vozio je brzinom većom od 160 kilometara na sat!

Potjera za podivljali vozačem završila je na nalin da se crni Audi zabio u zaštitnu ogradu na riječkoj obilaznici

Portal Riječanin javlja da je vozač je pokušao pobjeći potrčavši cestom ali su ga policajci sustigli, dok su migranti koje je krijumčar ljudi vozio prema slovenskoj granici posjedali uz rub ceste, o čemu svjedoče i fotografije koje je objavio portal, a uz čije dopuštenje neke od njih i objavljujemo.

Tijekom potjere oštećen je i jedan Ford za čijim je upravljačem bila vozačica.

Ovo je već drugi dan da je hrvatska policija suočena s agresivnim krijumčarima na prometnicama. U petak je, kao što smo izvijestili, na Istarskom ipsilonu krijumčar također bježao policiji, a u jednom je trenutku pokušao i zgaziti policajca. U metežu su policijski službenici i zapucali prema njegovu vozilu, no uspio im je pobjeći nakon što su iz vozila izašli migranti koji su se također razbježali. Migrante su policajci brzo sustigli, dok su osumnjičenog krijumčara zatekli tijekom subote na području Huma.

Naslovnica Crna kronika