Novosti Crna kronika

sumnjiči se za kazneno djelo

Pritvoren mladić koji je nacrtao srp i čekić na Tuđmanovu spomeniku; Ima 24 godine, a pogled na njegov Facebook profil otkriva puno o njegovim motivima

 sumnjiči se za kazneno djelo

Mladić koji je 5. siječnja sprejem nacrtao srp i čekić na spomeniku prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana završio je u policijskom pritvoru, izvijestila je zagrebačka policija koja 24-godišnjaka sumnjiči za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Mladiću je ime Flip Drača, ima 24 godine. Sudeći po njegovom Facebook profilu, ovaj mladić nije se dugo mislio s čime će išarati Tuđmanov spomenik, budući da je vlastiti profil uskrasio raznim komunističkim simbolima i obljetnicama. Zanimljiva je i njegova fotografija u spomen-parku Dotršćina.

Policija je u petak izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom "zahvaljujući suradnji s građanima" nakon objavljene fotografije mogućeg počinitelja na policijskoj web stranici.  

Tvrde da je 24-godišnjak 5. siječnja oko 23,55 sati na Tuđmanovu spomeniku u Ulice hrvatske bratske zajednice "nacrtao grafit i otišao".

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu", kažu u policiji.
 

Naslovnica Crna kronika