Novosti Crna kronika

pobjegao s mjesta nesreće

Uhvaćen i pritvoren divljak koji je bez vozačke i neregistriranim motociklom sijao strah po šibenskim ulicama; Liječnici se bore za život 63-godišnjaka

pobjegao s mjesta nesreće

Prije dva dana, točnije u srijedu oko 17,23 sata u ulici kralja Zvonimira u središtu Šibenika, motociklist je oborio 63-godišnjeg muškarca na sredini pješačkog prijelaza i pobjegao sa 'mjesta zločina'. Nesretni 63-godišnjak zadobio je teške ozljede ekstremiteta i glave te za njegov život bore se liječnici u šibenskoj bolnici.

U roku od 24 sata šibenski prometni policajci pronašli su obijesnog vozača motocikla. Riječ je od 24-godišnjem muškarcu iz Šibenika protiv kojega je podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći teško ozlijeđenoj osobi.

Motociklisti je određen i pritvor, s obzirom na činjenicu da se radi o višestrukom počinitelju kaznenih djela i prekršaja iz prometa u zadnje tri godine.

Inače, policijskim očevidom je utvrđeno da je 24-godišnji mladić protekle srijede oko 17,20 sati prije stjecaja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom Yamaha, zbog nedozvoljene brzine prednjim  desnim dijelom motocikla prednjim desnim dijelom motocikla udario u 63-godišnjeg pješaka koji je stupio na obilježeni pješački prijelaz.

Uslijed naleta i udara pješak je odbačen na zapadnu prometnu traku ulice, dok se mladić s motociklom nastavio nekontrolirano kretati te je pritom udario u uzdignuti ivičnjak s lijeve strane kolnika, nakon čega je nastavio s nekontroliranom vožnjom po nogostupu te lijevom stranom motocikla još udario u betonski zid, a potom je pobjegao s mjesta događaja prometne nesreće, a da prethodno nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio, iako je to mogao učiniti.

Naslovnica Crna kronika