Novosti Crna kronika

Vatrene ulice

Jučerašnji napad ispred teretane bio je već četvrta pucnjava na solinskom području u posljednja četiri mjeseca

Vatrene ulice

Hicima iz vatrenog oružja u lijevu nogu je ustrijeljen Tomislav I. (39) iz Zagreba u četvrtak poslijepodne ispred Centra Guliver u Solinu. Nakon ranjavanja se sam odvezao na Hitni kirurški prijem KBC Split gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Prema prvim informacijama, radi se o rani na koljenu, a napadač je ispalio više hitaca od kojih je jedan pogodio koljeno. Žrtva je upravo izašla s treninga u teretani kada je postala meta za sada nepoznatog napadača.

Pucnjava u Solinu: ranjeni muškarac sam ušetao na Hitni kirurški prijam splitskog KBC-a, propucan je iz automobila nakon što je izašao iz teretane

Ovo je četvrta pucnjava na solinskom području u posljednja četiri mjeseca.

Krajem prosinca je oko 20,45 sati na Hitni prijem došao 28-godišnji A. P. s dva prostrjela potkoljenice. Prema prvoj verziji na njega su pucali dvojica s motocikla, a dan dva kasnije spominjalo se i samoranjavanje pošto ozlijeđeni nema evidentirane kaznene prijave protiv sebe. Teorija o samoranjavanju bila bi uvjerljivija kada se ne bi radilo o dvije rane, a bez obzira na čist službeni dosje ranjenoga, zbog društva u kojem se kretao ne zanemaruje se mogućnost da je bio ciljana meta.

Krajem studenoga u Vranjicu oko 23,50 sati 39-godišnjak je u kafiću pijan narušavao javni red i mir vrijeđajući 48-godišnjaka koji je izašao vani i ispalio tri hica iz vatrenog oružja prema lokalu. Na sreću, nitko nije ozlijeđen, a obojica su zaradila prijave, 39-godišnjak prekršajnu, a 48-godišnjak kaznenu zbog dva nedjela: ugrožavanje života i imovine općeopasnom radnjom te oštećenje tuđe stvari.

Početkom listopada u Solinu je tijekom poslijepodneva teško ranjen P. B. (34) hicem u potiljak, a za njegov pokušaj ubojstva je dva dana kasnije prijavljen i pritvorskom nadzorniku priveden 53-godišnjak. Do pucnjave je došlo na ulici tijekom međusobnog sukoba, navela je policija u prijavi.

Naslovnica Crna kronika