Novosti Crna kronika

ubojstvo u brinju

Dobio 12 godina zatvora: u 37-godišnjaka ispalio tri hica i na mjestu ga usmrtio, a njegovom prijatelju onda rekao 'Sada još i tebe'

ubojstvo u brinju
Milan Karakaš

Brinjanin Milan Karakaš (53) na Županijskom sudu u Karlovcu danas je nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Karlovčanina Lovrana Prpića (37) u svibnju prošle godine, piše Jutarnji list.

Prpić je s prijateljem Borisom Lukšićem kobne svibanjske nedjelje došao u kafić u Brinje oko podneva. Već tada su bili prilično pijani, a skupa su pili i večer prije. Bili su bahati i bezobzirni te su gnjavili konobaricu i druge goste. Lovran je poveo psa kojega je stavio na šank i zatražio za njega vode od konobarice. Tada im je prišao Karakaš i pitao odakle su.

Kada su mu odgovorili da su iz Karlovca, pitao je ponašaju li se tako i doma. Bilo je to dovoljno da dođe do svađe, a onda i do fizičkog sukoba Karakaša s Prpićem u koji se umiješao i Lukšić. Bila je to klasična kafanska tučnjava šakama iz koje je Karakaš pobjegao van, a za njim je krenuo Prpić. Dok je Lukšić došao do vrata, Karakaš je već na parkiralištu u ruci držao pištolj i pucao u Prpića dok mu je ovaj prilazio. Ispalio je u čovjeka tri hica te ga na mjestu usmrtio.

- Sada još i tebe - rekao je Lukšiću - na što se ovaj dao u bijeg kroz stražnja vrata lokala. Ubrzo je došla policija i uhitila ubojicu.

Ubojica i njegova žrtva nikada se ranije nisu sreli. Karlovački dvojac u Brinje je svratio na piće jer su u blizini mijenjali neke automobile, te se može zaključiti da je ovoj tragediji itekako kumovao alkohol.

Naslovnica Crna kronika