Novosti Crna kronika

napetosti u Vukomercu

Nova drama u Zagrebu: cijelom ulicom odjekivala je vriska i svađa, interventna policija 'upala' u jednu od kuća

napetosti u Vukomercu

Od jutarnjih sati u zagrebačkom naselju Vukomerec vlada napeta atmosfera, a prije sat vremena došlo je do nove intervencije policije u kući jedne od sukobljenih obitelji koje su sudjelovali u žestokom obračunu ovih dana u neposrednoj blizini osnovne škole.

Cijelom ulicom počela je odjekivati vriska i svađa, a jedna je osoba uletjela u kuću. Obzirom da već nekoliko dana policija kruži naseljem i održava sigurnost, odmah su pripadnici interventne policije reagirali i utrčali u kuću iz koje se čula galama, piše Jutarnji list.

Nedugo potom pripadnici policije izveli su nekoliko osoba te ih sproveli u policiju na obradu.

Kako se neslužbeno doznaje, u nastavku kriminalističkog istraživanja zbog pucnjave koja se dogodila u srijedu navčeer,u petak u popodnevnim satima priveden je Senad Ahmetović (34), a kojeg se doznajemo osim za dovođenje u opasnost tereti i za prijetnje.

Kako je Jutarnji već pisao, za tog muškaraca, koji je zet preminulog Šerifa Zahirovića nakon čije su smrti u nedjelju krenuli obračuni i reketarenja, istražitelji sumnjaju da je upravo on s balkona kuće u Porečkoj ulici u Zagrebu, ispalio iz automatske puške na desetke metaka po automobilima, terasi kafića, ali i školskom dvorištu prepunom djece.

Većina privedenih u srijedu nakon pucnjave je puštena na slobodu dok će protiv tri osobe biti podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, a tereti ih se za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a najstarijeg među njima i da je posjedovao nedozvoljeno oružje.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u pretresima stanova koje koriste obje obitelji policija je oduzela dva pištolja i jednu automatsku pušku.

Naslovnica Crna kronika