Novosti Crna kronika

Senad Ahmetović

Policija traga za muškarcem koji je s balkona pucao iz automatske puške: opasan je i naoružan, ima bogatu kriminalnu prošlost, a promijenio je i nekoliko prezimena...

Senad Ahmetović

Dok se privodi kraju kriminalističko istraživanje nad uhićenom skupinom muškaraca koji su u srijedu oko 19 sati uznemirili žitelje Vukomerca svojom uzajamnom pucnjavkom iz automatskih pušaka u neposrednoj blizini osnovne škole, zagrebačka policija traga za još jednim akterom obračuna, 34-godišnjim Senadom Ahmetovićem.

Za tog muškaraca, koji je zet preminulog Šerifa Zahirovića nakon čije su smrti u nedjelju krenuli obračuni i reketarenja, istražitelji sumnjaju da je upravo on s balkona kuće u Porečkoj ulici u Zagrebu, ispalio iz automatske puške na desetke metaka po automobilima, terasi kafića, ali i školskom dvorištu prepunom djece, piše Jutarnji list.

Nije za isključiti da je još istu večer Šerifov zet pobjegao preko granice u Bosnu obzirom da ima njihovo državljanstvo, a u Zagrebu boravi. U svojoj kriminalnoj prošlosti, dok je činio niz kaznenih djela, Senad je promijenio nekoliko prezimena.

Gdje se skrio naoružan do zuba, policija intenzivno nastoji otkriti. U međuvremenu ostatak privedenih u postaji čeka ispitivanje u Državnom odvjetništvu nakon čega će se vidjeti hoće li za njih biti tražen pritvor.

Paralelno s time, djeci u OŠ Vukomrec pruža se psihološka pomoć, a hoće li se nakon uhićenja i pritvaranja pojedinaca konačno stanje smiriti u kvartu, pokazat će vrijeme.

Podsjetimo, uvertira u žestoki obračun krenula je u nedjelju nakon što je Šerif Zahirović preminuo dok je bio u kafiću. Već su sutradan Šerifovoj udovici Sarajki Zahirović na vrata banuli članovi obitelji Osmanović, na čelu sa Muharemom Osmanovićem. Zaprijetio joj je to u ponedjeljak na ulaznim vratima kuće u Porečkoj ulici na zagrebačkom Vukomercu misleći da će olako izvući navodnih 4000 eura duga.

No, umjesto vraćanja novca, Zahirovići su Muharema uvukli u kuću. Posjeli su ga na stolac i krenuli mu prijetiti, a trosatnu torturu praćenu udarcima čak su ovjekovječili objavom na Facebooku. Pozvana je policija koja je zbog prijetnji na kraju prijavila samo Kemala Zahirovića zvanog Mišo, koji je potom pušten na slobodu.

Odmah nakon toga Muharem se oglasio na Facebooku te objavio svoje fotografije nakon posjeta kući Zahirovićevih, a objasnio je i detaljno što ga je snašlo kao i okolnosti cijelog odnosa dviju obitelji.

Nakon toga, u srijedu par minuta prije školskog zvona za kraj nastave, ispred kuće Zahirovićevih odvile su se filmske scene. Meci su fijukali posvuda, a policija je odmah uhitila 19 osoba.

Sukobljene obitelji kao po špranci ponavljaju iste rečenice: “Mi pucali nismo. Oružje nemamo. Oni su napali nas!”. Prava je sreća da nitko nije poginuo.

Naslovnica Crna kronika