Novosti Crna kronika

afera na HRT-u

U istragu skandala koji je uzdrmao Prisavlje uključio se i DORH: potvrdili da su počeli s izvidima u slučaju preprodaje 'Ćosićevih karata' za SP

 afera na HRT-u

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, u povodu više upita novinara, priopćilo je u utorak da se provode izvidi radi zaprimljene prijave o sumnji na počinjenje kaznenog djela pronevjere, vezano uz sumnju na preprodaju ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. dodijeljenih Hrvatskoj radioteleviziji, javlja Jutarnji.

Drago Ćosić se nakon skandala sa švercanjem ulaznica pojavio na poslu, kolege šokirane: Blijedo smo ga gledali, nije nam bilo svejedno, a onda se počeo smijati...

“Državno odvjetništvo će po prikupljanju i utvrđivanju svih relevantnih činjenica donijeti odluku o daljnjem postupanju u navedenom kaznenom predmetu”, navodi spomenuto tužiteljstvo, napominjući da je postupanje tijekom izvida po zakonu tajno.

'Ćosićeve ulaznice' su se prodavale za 18.500 eura, a otkaz zbog karata je dobila još jedna faca s HRT-a

Kako je Jutarnji list prvi izvijestio prošloga tjedna, na dan finala Svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji, Fifa je u sjedište EBU odaslala informaciju da su na ruskom internetu detektirali kako se prodaju četiri VIP karte za finalnu nogometnu utakmicu. Karte su se prodavale po 18.500 eura svaka.

Sramota na HRT-u: Drago Ćosić pod istragom FIFA-e! Poznati komentator švercao karte za finale SP-a u Moskvi?

Njihova naknadna istraga pokazala je da su sporne ulaznice tražene i dodijeljene ljudima iz Hrvatske radiotelevizije. Konkretno, da je ulaznice u ime HRT-a preuzeo međunarodni koordinator Saša Dedić te ih je uručio televizijskom voditelju Dragi Ćosiću.

Hrvatska radiotelevizija je pokrenula postupak utvrđivanja povrede radne obveze za svoje djelatnike, a Drago Ćosić navodno je svojim šefovima izričito negirao da je ulaznice prodavao te je tvrdio da ih je zapravo poklonio prijateljima.
Sada se u veliku istragu ovog skandala uključilo i Državno odvjetništvo.

Naslovnica Crna kronika