Novosti Crna kronika

zaustavili ga specijalci

Godinu dana zatvora za talačku krizu: Klišanin brutalno napao bivšu suprugu, pa se s djevojčicom zatvorio u kuću i prijetio pištoljima, sad tvrdi da je sve bio samo - prekršaj

zaustavili ga specijalci

Na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora osuđen je na splitskom Općinskom sudu Davor F., i to zbog povrede djetetovih prava, obiteljskog nasilja i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

On će godinu dana, po odluci suda, provesti iza rešetaka, dok preostalih godinu dana neće u zatvor ako u roku od tri godine ne počini neko novo kazneno djelo.

Osuđen je jer je od 1. siječnja 2016. godine do 23. rujna 2017. godine u stanu u Klisu, u prisutnosti malodobne kćeri, učestalo verbalno napadao i vrijeđao bivšu suprugu i prijetio joj da će je ubiti. Krajem rujna prošle godine u alkoholiziranom ju je stanju prvo verbalno napao ispred prostorija NK Uskok, a onda ju je uhvatio u tzv. kravatu te je tri puta udario svojom glavom u njezinu.

Ona se uspjela otrgnuti, no on ju je sustigao, opet je uhvatio u "kravatu" i udario zatvorenim dlanom u glavu. Potom ju je ključem automobila ubo u lijevi obraz.

Oružje na stolu

Sve je to gledala djevojčica, koju je otac potom u 16.35 odveo u kuću, zaključao ulazna vrata i počeo razbijati inventar po kući, te je na stol stavio i dva komada vatrenog oružja.

Vikao je da će ubiti bivšu suprugu, a tek nakon što su do kuće stigli policijski specijalci koji su s njim počeli pregovore, oko 17.30 pustio je djevojčicu da iziđe. On se, pak, nešto prije 22 sata predao policiji nakon višesatnog razgovora s pregovaračem iz Specijalne policije.

U svojoj žalbi na ovu presudu Davor F. je preko odvjetnika istaknuo da je i bivša supruga izjavila da ga se ne boji, da je rekla i da je on prema djetetu iskazivao izuzetnu roditeljsku pažnju i očinsku skrb te da bi, ako se stvarno prema bivšoj supruzi ponašao kako je to napisano u presudi, bio prijavljen za nasilje, što nije bio slučaj.

– Da je postojala izravna namjera optuženika u odnosu na kazneno djelo nasilja u obitelji za koje se kao inkriminirano razdoblje navodi godina i devet mjeseci, tada oštećenica zasigurno ne bi cijelo vrijeme živjela u istom kućanstvu s optuženikom. Što se tiče 23. rujna 2017. godine, prema stajalištu obrane radilo bi se isključivo o obilježjima prekršajne odgovornosti iz Zakona o prekršajima protiv nasilja u obitelji – obrazložio je u žalbi njegov odvjetnik.

Sad se čeka pravorijek Županijskog suda u Splitu.

 

Naslovnica Crna kronika