Novosti Crna kronika

tužiteljstvo preuzelo slučaj

Preokret u slučaju torcidaša uhićenih u Srbiji: protiv njih 13 pokrenuti kazneni postupci, policija objavila inicijale; Obitelji očajne: Od petka ne znamo što se događa s njima

 tužiteljstvo preuzelo slučaj

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je niz kaznenih postupaka protiv 13 torcidaša koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo teške krađe i ugrožavanja sigurnosti na benzinskoj pumpi u Vrčinu, a određen im je i pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bijega.

U ovom slučaju osumnjičeni su hrvatski državljani, navijači "Torcide" O.S., L.S., D.A., M.D., B.R., D.D., P.D., M.T., K.M., G.D., Š.A., N.J. i M.S, precizira se u priopćenju Tužiteljstva koje je dostavljeno Tanjugu, a incijali su dati javnosti po sistemu inicijal prezimena pa imena kao što je u Srbiji praksa.

Ovi navijači su u petak poslije ponoći bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili kazneno djelo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužiteljstvo.

Među uhićenim torcidašima bio je i napadač na Marka Futacsa, a ovaj je slučaj izazvao više bure nego nedavno ubojstvo odvjetnika u Beogradu

Srpski mediji: osuđeni Torcidaši odvedeni u zatvor, za kaznu će morati čistiti svinjce; Članovi obitelji stalno se raspituju za njih

Torcidašima osuđenim zbog divljanja na benzinskoj izrečeno i protjerivanje iz Srbije, kazne će odslužiti u zatvoru u predgrađu Beograda

Vijest o pritvoru usliijedila je nepuna 24 sata od priopćenja predsjednika prekršajnog suda u Beogradu da je 14 od 27 uhićenih navijača kažnjeno zbog prekršaja s po 15 dana zatvora.

Glasnogovornica drugog osnovnog suda Irina Kovačević objasnila je kako je osumnjičenima sudac za prethodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bjega.

Za 14 navijača splitskog Hajduka, koji su pred prekršajnim sucem zbog krađe iz prodavaonice na benzinskoj crpki saslušavani od petka popodne, u subotu je počelo izdržavanje kazni od po 15 dana u zatvoru Padinska Skela.

Uhićeni Torcidaši pred sucem za prekršaje u Beogradu, neki bi mogli i kazneno odgovarati

U Beogradu saslušano devet od 27 privedenih torcidaša, prijeti im do 60 dana zatvora

Osuđeno 14 torcidaša u Srbiji, najviše Solinjana

Torcidašima je policija oduzela tri transparenta, i to najveći transparent s likom istaknutog pripadnika Torcide Ivana Mate Blaževića zvanog Blato koji je ubijen u Splitu, transparent Torcida Split i transparet HR HB (Hrvatska republika Herceg Bosna) s prvim bijelim poljem.

Za ovo djelo za koje se sada torcidaše tereti zapriječena je po srpskom zakonu kazna od jedne do osam godina zatvora, a uhićeni mogu priznati krivnju i skratiti postupak te time i sebi ublažiti kaznu.

No još je neizvjesno što će tko od njih napraviti. Obitelji uhićenih, a i onih prekršajno osuđenih, žale se da nemaju nikakav kontakt s njima niti znaju što im se događa od petka ujutro, osim onoga što pročitaju u medijima.

Srpski mediji: Torcida je u predgrađu Beograda formirala kolonu, demolirali su benzinsku

Srpska policija: Torcida nije demolirala benzinsku, samo su je opljačkali; Pogledajte snimku s mjesta događaja

U Srbiji zbog divljanja na benzinskoj zaustavljeno više od 400 Torcidaša, 32 uhićena, a autoru ustaških grafita prijeti i kaznena prijava; 'U autima su im pronađene palice, sjekire, baklje, droga i ukradena roba'

Iz dobro obaviještenih izvora doznajemo da Torcida koja je snimljena na benzinskoj postaji u Vrčinu nakon utakmice uopće nije htjela putovati kroz Srbiju.

- Nakon utakmice su bugarski policajci svojim vozilima i ljudstvom formirali trasu kuda smo morali prolazit, čak smo i napadnuti na toj trasi od navijača Levskog molotovljevim koktelima, a onda su nas jednostavno isporučili Srbima jer su prestali blokirati prolaze tek kada smo svi ušli u Srbiju - kaže nam naš izvor. 

Naslovnica Crna kronika