Novosti Crna kronika

stravična noć

Snimke razgovora majke pretučene Zadranke otkrivaju kako je očajna žena uzela stvari u svoje ruke i nasilniku dovela policiju na vrata: 'Dite si mi ubija, raskasapia si je!'

 stravična noć

Darko Kovačević zvani Daruvarac u srijedu, 13. lipnja, oko 22 sata teško je premlatio svoju bivšu djevojku ispred očiju nekoliko gostiju i osoblja kafića “Chill out” na zadarskoj Meladi. Divljačko mlaćenje 18-godišnjakinje započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, gazio je po cijelom tijelu.

Par dana nakon napada u medijima su objavljene šokantne krvave, fotografije, ali i videosnimka s nadzorne kamere iz kafića na kojem se vidi sva bestijalnost s kojom je Daruvarac mlatio nemoćnu djevojku.

Slučaj brutalno pretučene 18-godišnje djevojke iz Zadra šokirao je Hrvatsku. Emisija "Provjereno" Nove TV donosi snimke telefonskih razgovora koje je njezina majka vodila s napadačem, ali i policijom od trenutka kada je saznala što se dogodilo njezinoj kćeri.

Monstrum zadržan u pritvoru: ovo je divljak koji je brutalno pretukao 18-godišnjakinju, slomio joj kosti lica, izbio zube i bešćutno tukao dok je ležala na podu

Svjedoci brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje kojoj su liječnici morali 'krpati' lice: To se nije moglo gledati. On je toj djevojci valjda pola sata udarao glavom o umivaonik

Poziv je majka pretučene Zadranke primila nešto prije 23 sata, od svoje druge kćeri.

- Alo? Šta je bilo?

- Mama, jel možeš doći ikako na hitnu?

- Šta je bilo?

- Na kirurgiju moraš doći.

- Dobro, što se dogodilo?

- Znaš onaj Daruvarac?

- E?

- *** je istuka šakama, *** je krvava od glave do pete."

Kada je saznala što se dogodilo, majka je poziv uputila upravo njemu.

- Molim?

- Slušaj me!

- Tko je?

- Naslikaj se ispred kirurgije kako god znaš. Jesi čuo? Mama od ***. Ti si je rasakapia, rasakapia si je. Ima unutarnje krvarenje. Dolazi, policija je ovdje, kako god znaš ili će te nać. Čovječe, dite si mi ubija!

- Ja nemam pojma o čemu ti pričaš."

Ispovijest majke brutalno pretučene djevojke iz Zadra: Nije prvi put da je taj divljak prebio neko dijete. On je policijski druker, a sve se pokušalo zataškati jer ga štite moćnici!

MUP poslao unutarnju kontrolu u Zadar zbog slučaja pretučene 18-godišnjakinje: jesu li policajci htjeli zataškati slučaj brutalnog premlaćivanja?

U tim je trenucima pretučena djevojka bila na medicinskoj obradi. Točna težina ozljeda nije bila poznata. Majka se, kaže, osjećala bespomoćnom. Prvi poziv upućen policiji ostao je bez odgovora – 41 sekundu nitko se nije javio, a gradom su krenule glasine da se počinitelj dao u bijeg izvan zemlje.

- Nije priveden?

- Ne.

- Zašto nije priveden, možete li mi reći?

- Pa zato što je pobjegao. Nismo ga našli. A di on živi, recite mi?

- Odakle da ja znam? - ovako je zvučao prvi razgovor majke s policijom.

- Ne mogu shvatit da Darko nije priveden?

- Nema se tu što shvatit, ne shvatit. Znate kako je to. On je to napravio što je napravio i on se sad skriva negdje. E sad. I on sad može pobić u Njemačku kako je biža već, jel tako? A to legalno preko granice neće prić sigurno, a sad da li on može naći nekakve puteve nać druge, Bože moj, tome ja ne mogu suditi - odgovor je koji je majka dobila od drugog policijskog djelatnika.

Za majku je noć tek bila počela jer je odlučila stvari uzeti u svoje ruke. Pratila je mobitel, čekajući trenutak kad će ga napadač ponovno uključiti. Strpljivost se isplatila pred zoru, šest sati nakon premlaćivanja, što je majka odmah javila policiji, no u tom trenutku tamo nemaju ni njegov broj mobitela pa im ga ona diktira.

Kako slučaj nije riješen ni do trenutka kada se razdanilo, majka ponovno zove policiju, s novim informacijama do kojih je sama došla.

- Ja sam mama od curice koja je pretučena noćas.

- Dobro.

- Ja sam dobila obavijest da je taj gospodin, odnosno taj idiot, u svojoj kući. Ja dakle cilu noć sama istraživam. Taj čovjek je prijetio mojoj drugoj kćeri da će doći ubiti nju i maloga zato što je ovo prijavljeno policiji.

- Jel on sad kući, doma, je?

- Ja ne znam da li je on u kući. Ja sam tu u toj ulici…

- Sad će vam moji dečki doći svaki tren tamo pa ćemo vidjeti.

- OK, hvala.

- Pa se vi maknite odatle.

Razgovor se dogodio u 10 sati ujutro, kada je osumnjičeni za napad konačno i uhićen. Zbog sumnji u brojne propuste policije u ovom slučaju, prijateljica majke pretučene djevojke o svemu je odlučila obavijestiti MUP i Ravnateljstvo, čak i predsjednicu države, piše Dnevnik.hr.

Naslovnica Crna kronika