Novosti Crna kronika

traži se

Mamić konačno postao lice s tjeralice, obaviješten je i Interpol: društvo mu prave ubojice i silovatelji, a MUP moli građane koji imaju informacije o njegovom kretanju da odmah nazovu 192

traži se

Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđeni hrvatski nogometni boss, konačno je završio i na MUP-ovoj tjeralici.

"U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]". navodi se na MUP-ovim stranicama.

Mamiću tako na listi najtraženijih hrvatskih bjegunaca društvo prave Ante Čamber kojeg se tereti za silovanje, zatim Dušan Cupać (ubojstvo), Marko Marković (ubojstvo) i deseci drugih kriminalaca.

Stigla je i vijest kako je BiH ured Interpola primio je zahtjev Republike Hrvatske za privođenje Dinamova dužnosnika Zdravka Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

"Stigao je zahtjev u Interpol", rekao je neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH, prenosi Hina.

Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, osječki Županijski sud je Mamića nepravomoćno osudio na šest i pol godina zatvora, te je, pošto je osuđen na kaznu veću od pet godina zatvora, trebao biti odmah pritvoren. Međutim, dan ranije je pobjegao u Međugorje koje mu je sada postala baza.

Naslovnica Crna kronika