Novosti Crna kronika

od ranije poznat policiji

Uhićen branitelj koji je nazvao Beljaka i prijetio mu smrću
 

od ranije poznat policiji

Zbog prijetnji samoborskog gradonačelniku i predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku policija je uhitila 54-godišnjeg muškarca koji mu je u telefonskom razgovoru rekao da će ubiti njega i cijelu obitelj.

U policiji se doznaje da je riječ o muškarcu koji im je i od ranije poznat zbog više raznih kaznenih djela. Uhićen je u nedjelju, svega par sati nakon što je Beljak prijavio prijetnje, na području Sesveta "bez sredstava prisile".

Prijetnje istražuje policijska postaja u Samoboru gdje je Beljak i prijavio nedjelo. Telefonske prijetnje uslijedile su nakon Beljakova odgovora na facebooku u kojemu je najavio tužbe protiv osobe koja mu je na profilu ostavila niz uvreda i optužbi, među ostalim da je za vrijeme rata, tijekom uzbuna, krao po kućama.

Kako piše Net.hr, radi se o bivšem pripadniku HV-a iz Zagreba, koji na svojem Facebook profilu ima fotografije sebe u odori te u jakni s natpisom ‘Tigrovi’, a na jednoj je fotografiji dodao i natpis ‘Za Hrvatsku kao Tigar’. Ne iznenađuje da jedna fotografija na njegovom profilu ima i natpis ustaškog pokliča ‘Za dom spremni’.

Na Googleu se pod njegovim imenom pojavljuju i drugi komentari koje je ostavljao na Facebooku, u kojima uglavnom optužuje one koji nisu bili branitelji na prvoj crti.

Naslovnica Crna kronika