Novosti Crna kronika

NALOŽENA OBDUKCIJA

Stravična prometna nesreća kraj Varaždina: pijani mladić bez dozvole usmrtio biciklista koji je ležao na cesti

NALOŽENA OBDUKCIJA

Mladić sa 2,23 promila alkohola u krvi i sa zabranom vožnje naletio je u utorak navečer u Čalincu osobnim automobilom na 34-godišnjeg biciklista koji je ležao na kolniku i usmrtio ga, izvijestila je u srijedu varaždinska Policijska uprava. 

Nesreća se dogodila oko 21.30 sati na županijskoj cesti u Čalincu kada je mladić (26) upravljao osobnim vozilom, za vrijeme izrečene zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije, iz smjera Donjeg Ladanja u smjeru Grede. Uslijed utjecaja alkohola od 2.23 g/kg te neprilagođene brzine prednjim dijelom i podvozjem vozila naletio je na 34-godišnjaka koji je u tom trenutku ležao na kolniku i bicikl koji je bio pokraj njega, navela je policija.

Tridesetčetverogodišnjak je umro na mjestu nesreće, a smrt je konstatirao liječnik Hitne medicinske pomoći.  Općinski državni odvjetnik u Varaždinu odredio je obdukciju preminulog te obavio očevid zajedno s policijskim službenicima.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 26-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Za vrijeme trajanja očevida, do 1.15 sati, navedena dionica županijske ceste bila je zatvorena za promet.

Naslovnica Crna kronika