Novosti Crna kronika

'pošaljite dopis'

Očajni otac teško bolesne kćeri nazvao Ured predsjednice i tražio pomoć pa završio u zatvoru

'pošaljite dopis'

Muškarac (44) iz Koprivnice jučer je u očaju nazvao ured Kolinde Grabar Kitarović kako bi zatražio pomoć za teško bolesnu 14-godišnju kćer, pa zbog prijetnji izrečenih u trenutku očaja završio u zatvoru na mjesec dana.

Otac djevojčice koja boluje od vrlo rijetke bolesti pokušao je telefonski predsjednicu države izravno zamoliti za pomoć, ali dalje od tajnice nije stigao. Kad mu je, umjesto razgovora s predsjednicom, rečeno da pošalje dopis, očajni muškarac je rekao: "Ma, najbolje bi bilo da ja odem na Rebro, bacim bombu i zakoljem doktora", piše Podravski.hr.

Zbog tih prijetnji danas je uhićen i određeno mu je mjesec dana istražnog zatvora, neslužbeno doznaje Podravski.hr iz dobro upućenih izvora bliskih policiji.

Priveden je tužiteljima na ispitivanje, a navodno se branio kako je sve bila nepromišljena i očajnička reakcija na stanje kćeri (14) koja boluje od vrlo rijetke bolesti.

Nesretna djevojčica prošla je desetak operacija, a sljedeća koju mora obaviti u Hrvatskoj je preskupa. Zbog toga je 44-godišnjak, kako tvrdi, odlučio predsjednicu zamoliti za pomoć za operaciju izvan zemlje. Ta bi joj operacija navodno iznimno olakšala život.

Sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu nije imao razumijevanja prema obrani privedenog mu 44-godišnjaka.

Naslovnica Crna kronika