Novosti Crna kronika

HOROR KOD RIJEKE

Nezapamćena tragedija ispred hotela Jadran: jedan muškarac se odmah utopio, drugog su pokušali reanimirati; U akciji spašavanja ozlijeđeni i vatrogasci

HOROR KOD RIJEKE

Tradicionalno podnevno novogodišnje kupanje kraj Rijeke pretvorilo se u tragediju kad su zbog jakog jugadva sudionika preminula, a treći se nalazi u bolnici no njegovo zdravstveno stanje nije poznato, piše Novi list.

- Upozoravali su nas iz hotela da ne idemo u more zbog vjetra, ali jugo je taman počelo slabjeti. Svejedno smo se dogovorili da zbog lošeg vremena nećemo plivati nego ćemo se samo skinuti i uhvatiti za ruke u krugu. No valovi su bili prejaki i došlo je do tragedije - ispričao je Josip Povrženić, jedan od organizatora tradicionalnog novogodišnjeg kupanja koje se upriličuje na Pećinama već četvrtu godinu zaredom.

Organizator i sudionici dogovorili su se da ni neće ići daleko plivati zbog juga, već da će se samo uloviti za ruke, tek toliko da osjete to novogodišnje kupanje, rekao je Povrženić.

Dino Škamo, voditelj smjene javne vatrogasne postaje Vežica, za Novi list je kazao da su uvjeti za spašavanje na Pećinama bili iznimno teški:

- Bila je to kaotična situacija, jedna tradicija se pretvorila u tragediju. Dobili smo dojavu da se dvije osobe utapaju, međutim kada sam stigao zatekao sam hrpu ljudi na plaži i u vodi, a vidio sam i čovjeka kako pluta u moru. Obukao sam ronilačko odijelo i skočio, a pridružili su mi se moji kolege vatrogasci, ali spašavanje je bilo vrlo teško jer nas je jugo bacalo na sve strane. Jugo je pokazalo svu svoju ćud, bilo je teško jer se nismo imali za što uhvatit - kazao je Škamo.

Novi list saznaje da je u spašavanju sudjelovalo 11 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila javne vatrogasne postaje Vežica, a u akciji su ozlijeđena i dva vatrogasca.

, piše Novi list.

Naslovnica Crna kronika