Novosti Crna kronika

neredi na derbiju

Liječnica posramila huligane iz Splita, jedan od njih policiji rekao: Nismo znali što se sprema, Grobar mi je dao 8000 eura da ga čuvam

neredi na derbiju

Danica Grujičić, načelnica Odjela neurokirurgije u Kliničkom centru Srbije, oglasila se porukom na društvenih mreža povodom velikog incidenta na nogometnom derbiju Partizana i Crvene zvezde, pišu Sportske novosti.
Kratkom porukom uspjela je posramiti navijače koji su sudjelovali u incidentima.
- Zanijemim svaki put kada vidim ovako nešto. Svakog dana se trudim izliječiti bolesne ljude i djecu koji se bore da prežive, a onda vidim ovo, huligane koji se igraju sa svojim životima kao da su bezvrijedni. Zapitajte se koliko bi bolesne djece dalo sve za vaše zdravlje koje trošite iz obijesti - stoji u poruci liječnice.
Srpski Kurir, pak, piše kako je jedan od uhićenih Hrvata na saslušanju u policiji ipak priznao neke detalje, unatoč tome što se u tužiteljstvu branio šutnjom.
- Angažirala nas je osoba iz iz Beograda, nismo znali što se sprema, rečeno nam je da trebamo čuvati jednu osobu na tribinama - prenosi njegove riječi Kurir te dodaje kako je huligan iz Hrvatske izjavio kako mu jedan pripadnik Grobara platio 8000 eura da ga čuva na utakmici sa Zvezdom. 
Podsjećamo, u veliki neredima u Beogradu sudjelovala su i šestorica hrvatskih državljana.
Njih petorica na saslušanju su se branili šutnjom, dok je šesti hrvatski državljanin još uvijek na liječenju u Vojno-medicinskoj akademiji.
Uhićenima zbog nereda prijeti kazna zatvora čak do 12 godina.

Naslovnica Crna kronika