Novosti Crna kronika

nevjerojatno iživljavanje

Šokiran fotografijama ozljeda sudac nasilniku odrezao osam puta veća kazna od zatražene: 43-godišnjak brutalno zlostavljao majku, premlaćivao ju i zatočio u spavaćoj sobi

nevjerojatno iživljavanje

Zbog neviđene fizičke brutalnosti nad majkom, čijom je glavom udarao o zid, te joj potom, nakon što je sa sebe skinuo majicu, naredio da sjedne na stolicu, te je nastavio udarati nogama i rukama, 43-godišnji Zadranin nepravomoćno je ovih dana na Općinskom sudu u Zadru osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

Iako je za 43-godišnjaka, inače brodskog strojara i razvedenog oca dvoje djece, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) tražilo zatvorsku kaznu od šest mjeseci, sudac Tomislav Šimić "odrezao" mu je četiri godine bezvjetnog zatvora zbog šokantnih ozljeda koje je nanio majci.

O tome je svjedočila fotodokumentacija ozljeda nesretne žene s kojom je 43-godišnjak živio, a na kojima je majčino lice zbog brojnih podljeva potpuno - crno.

U dokaznom postupku na Općinskom sudu u Zadru sudilo mu se zbog dva kaznena djela protiv života i tijela, te kaznenog djela nasilja u obitelji, a tijekom suđenja bio je iznimno miran, te je priznao da je kaznena djela koja mu se stavljaju na teret počinio pod utjecajem alkohola.

Teške ozljede

U cilju da je teško ozlijedi, krajem lipnja prema majci je u jednom navratu i bacio staklenu čašu koja ju je pogodila u predjelu lijeve ruke, zbog čega je zadobila prijelom.

Potom ju je 9. srpnja bez ikakvog povoda verbalno napao, nazivajući je kurvom i optužujući je da je varala njegovog oca, nakon čega ju je fizički napao. Najprije ju je šakom nekoliko puta udario u predjelu lica, potom je snažno rukama uhvatio za kosu, nakon čega je njezinom glavom nekoliko puta udario u zid.

Naredio joj je da sjedne na stolac, sa sebe je skinuo majicu, nakon čega ju je nastavio udarati nogama i rukama u predjelu lica i glave, te lijeve strane rebara.

Kada je majka pokušala u nekoliko navrata pozvati pomoć, u tome ju je spriječio tako što ju je snažno uhvatio rukama u predjelu vilice, te joj zatvorio usta. Braneći se od njegovih udaraca nesretna žena se nekoliko puta pokušala baciti na pod, ali ju je sin ponovno snažno uhvatio rukama i posjeo natrag na stolicu, nakon čega ju je nastavio udarati.

Od udaraca je zadobila brojne kontuzije, unutrašnje ozljede, te višestruki prijelom rebara.

Uz fizičko, majka je doživljavala i konstantno verbalno iživljavanje. Sin joj je tako bez ikakvog povoda svakodnevno govorio da je kurva, te je u više navrata zaključavao u stan i branio joj izlazak iz spavaće sobe.

Kada bi mu se suprotstavljala, iskoristio bi svoju tjelesnu nadmoć te je fizički napao, udaravši je nogama i rukama po cijelom tijelu, što je kod nje izazvalo osjećaj straha za sigurnost i osjećaj poniženja.


6
mjeseci zatvora tražio je Dorh
4
godine zatvora odrezao je sudac

Naslovnica Crna kronika