Novosti Crna kronika

očevid u tijeku

Stravična tragedija: automobil naletio na pješake, jedno dijete preminulo u bolnici, drugo ozlijeđeno

očevid u tijeku

U večernjim satima u Samoboru na Trgu kralja Tomislava 15 dogodila se prometna nesreća u kojoj je život izgubilo jedno dijete, piše Jutarnji list. Na glavnom samoborskom Trgu 73-godišnja vozačica naletjela je na majku sa dvojicom sinova u dobi od šest i devet godina kad su prelazili zebru kod kućnog broja 15. "Pokupila" ih je srebrnim Smatom oznaka ZG 8866-FM i kako smo doznali uopće nije kočila nego ih je pokupila brzinom od oko 40 kilometara na sat i zaustavila se desetak metar nakon prijelaza.

Dječak u dobi od šest godina preminuo je u Dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici, a u istu su bolnicu prevezeni i drugo dijete i majka. Policijska postaja u Samoboru dojavu o nesreći dobila je u 18.03 minute i odmah izašla na mjesto nesreće kao i Hitna pomoć.

Policija je ogradila Smart i počela očevid kojim je rukovodila Martina Jakšić, dežurna općinska državna odvjetnica u Opoćinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu. Policajci koji su obavljali očevid podvlačili su se pod Smart tražeći tragove nesreće, a kako smo doznali 73-godišnja vozačica nije bila pod utjecajem alkohola. Samoborski glavni trg je inače dobro osvijetljen a vozačica je dolazila iz Livadićeva ulice i nesreća se dogodila na ulazu u Trg.

- Bilo je strašno, ne mogu uopće govoriti jer imam djecu te dobi - rekla nam je konobarica u obližnjem kafiću koja nije vidjela nesreću ali su se i ona kao i osoblje iz ostalih lokala istrčali na Trg nakon što su čuli što se dogodilo.

Kako smo neslužbeno doznali i majka i djeca su iz Samobora, kao i vozačica koja je na njih naletjela vozilom. Nakon nesreće vozačicu je policija odvezla u Policijsku postaju Samobor na kriminalističku obradu, gdje će bitii alkotestirana. No, kako smo doznali vozačica nije bila pod utjecajem alkohola, ali nije ni kočila nego je u brzini udarila majku sa djecom koja su prelazila kolnik.

Naslovnica Crna kronika