Novosti Crna kronika

panika na jordanovcu

Policija identificirala muškarca koji je uznemiravao dijete ispred škole: Nema razloga za zabrinutost!

panika na jordanovcu

Osnovnom školom Jordanovac u Zagrebu zavladala je panika nakon što je u ponedjeljak oko 14.15 sati muškarac pokušao odvesti sa sobom učenicu petog razreda. 

Zaustavio ju je na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište, primio za ruku, no 10-godišnjakinja se srećom otrgnula i utrčala u školu.

Roditelji u panici: muškarac s nožem u ruci napao curicu pred školom, čula ga je kako govori 'Tvoja mama me poslala'

O tom događaju jutros se oglasila i zagrebačka policija:

Povodom događaja koji se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, izvješćujemo Vas da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole.  

Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.  

Posebno napominjemo da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana. 

Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Ovom prilikom demantiramo navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.

I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost  i rizične situacije sličnog karaktera. 

Naslovnica Crna kronika