Novosti Crna kronika

izvlačenje milijuna iz dinama

Supruga Zdravka Mamića i njihove kćeri ni drugi put nisu došle na sud, tužitelj 'rešetao' Pernarovu suprugu

izvlačenje milijuna iz dinama
Tajana Pernar
Tajana Pernar

Marina Mamić, supruga Zdravka Mamića te njihove kćeri Lucija i Iva, kao ni Vanja Horvat, bivša supruga Zorana Mamića ni drugi put se nisu odazvala pozivu Županijskog suda u Osijeku gdje su pozvane u svojstvu svjedoka, ali i u svojstvu osoba na koje je prenesena imovinska korist ostvarena u kaznenim djelima za koje se tereti braću Mamić, javlja Jutarnji list

U sudnici nije bilo ni Zdravka Mamića koji je isključen do okončanja dokaznog postupka, a po običaju nije došao ni Zoran. 

Budući da ni četvrtookrivljeni Damir Vrbanović ponovno nije našao za shodno doći na ročište na optuženičkoj klupi sjedio je samo prvookrivljeni Milan Pernar, koji je pozorno slušao svjedočenje svoje bivše supruge Tajane.

Njih su dvoje bili u braku od ožujka 2012. do svibnja 2017. godine. Tajana Pernar pristala je svjedočiti u ovom procesu, a i ona je pozvana kao osoba na koju je potencijalno prenesena imovinska korist koju je, sumnjiči ga USKOK, Pernar ostvario u suradnji sa Zoranom Mamićem nad kojim je kao porezni inspektor provodio porezni nadzor. 

Tajana Pernar kazala je da o tom nadzoru nije znala ništa sve dok se priča nije pojavila u medijima i kada je nad njenim suprugom pokrenut postupak.

- Tek nakon toga to sam s Milanom komentirala, pregledavali smo spise i razgovarali o tome. Do tada o nadzorima nisam ništa znala, kazala je Tajana Pernar, koju je USKOK-ov tužitelj Tonči Petković „rešetao“ pitanjima o njezinom imovinskom stanju prije ulaska u brak s Pernarom, kao i imovinskom stanju njezinih roditelja, a koji su joj, kako je rekla, značajno financijski pomagali.
 

 

Otac joj je, naime, bio zaposlenik TLM-a, ali u Vodicama posjeduje apartmane, maslinik i vinograd od čega ostvaruje dodatne prihode, dok majka ima privatnu liječničku ordinaciju. Otac joj je od dodatnih poslova ostvarivao dodatni prihod od oko 22.000 eura godišnje, a majka je u ordinaciji 2015. imala prihod od oko 400.000 kuna godišnje. 

Tajana Pernar je prije stupanja u brak s Milanom, također uz pomoć roditelja, otvorila i privatnu tvrtku iz koje se kasnije razvilo i privatno učilište te računovodstveni servis. Prvih godina nisu imali dobit, a u 2015. ona je nakon oporezivanja iznosila oko 240.000 kuna.

Pernar i ona su 2013. godine uselili u novoizgrađenu kuću koja ih je stajala 120.000 eura, dok su za zemljište izdvojili 100.000 kuna. Dio novca za izgradnju dali su im i njezini roditelji. Njezin je suprug, pak, kazala je prodao svoju obiteljsku kuću za 230.000 eura, što mu je novi vlasnik Marijan Šarić plaćao sukcesivno „po 20-30.000 eura.“

- Prije nego što je suprugu isplaćen iznos za kuću tražila sam da mi daruje polovicu svoje obiteljske kuće kako bih zaštitila investiciju mojih roditelja i mene u našu novu, zajedničku, kuću, rekla je Tajana Pernar, koja je kasnije supruga vratila tu polovicu, piše Jutarnji.

 

Naslovnica Crna kronika