Novosti Crna kronika

voli brzinu?

Tony Cetinski nije bio alkoholiziran kada je pregazio muškarca, ali snimka na kojoj juri Pustom ulicom ne ide mu u prilog; Prometni stručnjak: Policija je morala odmah reagirati

 voli brzinu?

Nakon obavljenog očevida prometne nesreće koja se dogodila u petak u Rovinju u Pustoj ulici, u kojoj je sudjelovao  poznati glazbenik Tony Cetinski i u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji muškarac, djelatnici istarske policije utvrdili su da se nesreća dogodila kada je Cetinski dolaskom u oštar nepregledan zavoj osobnom automobilom Mercedes pregazio 62-godišnjaka iz Rovinja te dodaju kako će obdukcija utvrditi je li poginuli muškarac preminuo od posljedica prometne nesreće ili je ranije ležao na kolniku.

Tony Cetinski autom pregazio muškarca koji je ležao na cesti, u tijeku policijski očevid; 'Ovo mi je najgori dan u životu'

Sudski vještak dan nakon nesreće u kojoj je pod mercedesom Tonyja Cetinskog poginuo muškarac: Je li ga vozač mogao vidjeti i zaustaviti vozilo lako će se utvrditi

"Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će po nalogu državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović.

Dodala je kako će upravo obdukcija utvrditi je li poginuli muškarac preminuo od posljedica prometne nesreće ili je od ranije ležao na kolniku.

Neposredno nakon nesreće Tony Cetinski odvezen je na vađenje krvi i urina kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili opijata, što je redovna procedura u takvim slučajevima. Policija je u subotu potvrdila kako je utvrđeno da on nije bio pod utjecajem alkohola.

Inače, na mjestu nesreće morali su intervenirati i vatrogasci koji su podignuli Mercedes jer se tijelo smrtno stradalog muškarca nalazilo ispod automobila.

Ulica u kojoj se dogodila nesreća jednosmjerna je i vrlo uska tako da je njome gotovo nemoguća brza vožnja, no na iternetu se može pronaći snimka koju danas prenose brojni mediji, a na joj poznati pjevač u sklopu jedne emisije prilično brzo vozi upravo kroz rovinjsku Pustu ulicu.Snimka je nastala u sklopu emisije "Star in the Car" N1 televizije u siječnju ove godine, a Cetinski je tom prilikom autoricu emisije Sabinu Sidro provezao ulicama Rovinja.

Na njihovoj ruti našla se i Pusta ulica u kojoj je pjevač jučer imao prometnu nesreću, a Cetinski prilikom ulaska automobilom u tu ulicu govori u kameru: 'To je ta ulica! Poznata, uska, vrlo zeznuta'.

Na prometnu nesreću u Rovinju osvrnuo se za net.hr i  prometni stručnjak Željko Marušić koji tvrdi da činjenica kako nije bio pod utjecajem alkohola Cetinskog ne amnestira velike odgovornosti.

‘Vozača koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je ležala na kolniku, ni u kojem slučaju ne može se amnestirati velike odgovornosti’, tvrdi Marušić podsjećjućia na Youtube snimku naslova ‘Star in the car’ na kojoj se vidi kako Tony Cetinski prebrzo vozi rovinjskom Pustom ulicom, onom u kojoj se jučer dogodila tragična nesreća.

Marušić ističe i kako ta ulica nema nogostupa te je tipična pješačka zona, što dodatno kompromitira poznatog pjevača.

Prometni stručnjak smatra i da je policija trebala ranije reagirati na tu Youtube snimku, zbog koje je, smatra Marušić, Cetinskom trebalo oduzeti vozačku dozvolu jer je njegova prebrza vožnja ‘brutalno ugrožavanje prometne sigurnosti’.

‘Po praksi pravno uređenih zemalja, posebice SAD-a, treba odmah u sustav prekršajne, poslovne i kaznene odgovornosti početi uključivati ugostitelje koji toče alkohol vidno alkoholiziranim osobama’, ističe Željko Marušić.

Naslovnica Crna kronika