Novosti Crna kronika

crna lista europola

Osim Todorića, na popisu najtraženijih bjegunaca u Europi još su dvojica Hrvata: evo tko su oni i zašto su se našli u društvu najokorjelijih kriminalaca

crna lista europola

Zbog korupcije, prijevare i krivotvorenja dokumenata Ivica Todorić završio je na Europolovoj listi najtraženijih osoba u Europi, zajedno s raznolikim društvom mafijaša, ubojica, pljačkaša, krijumčara droge, ljudi i oružja, pedofila i silovatelja. A na popisu Europskog policijskog ureda traženih osoba društvo mu rade i dvojica Hrvata.
 

Jedan od njih je 32-godišnji Darjan Ješovnik, osumnjičenih za trgovinu drogom koji je u bijegu od 2011. godine. Prema podacima s Europolovog popisa, Ješovnik je bio je dio međunarodnog lanca krijumčara koja je iz Brazila u Španjolsku prenijela najmanje 718 kilograma kokaina.

Drugi je Bojan Dragičević, 36-godišnjaj osuđen u odsutnosti na četiri godine i dva mjeseca zatvora  zbog pljačke dviju banaka u Šibeniku. Pljačke je počinio u kolovozu 2005., a u bijegu je bio sve do svibnja 2012. kada je uhvaćen u BiH. Završio je u Lepoglavi, odakle je u rujnu 2013. godine pobjegao. Uhvaćen je istoga dana, ali je još jednom uspio pobjeći u travnju 2014. i od tada je u bijegu.

 

 

Naslovnica Crna kronika