Novosti Crna kronika

obračun u šibeniku

Ispovijest pretučenog Funcuta: Pogođen sam šipkom, a onda su me trojica tukla dok sam ležao na podu. Nisam dobro, ali sam živ!

obračun u šibeniku

Na Starom pazaru, u ulici koja je šibenska žila kucavica, u srijedu je prolivena krv.

Funcut, roditelj i hrvatski branitelj dogovarao je večer prije sa svojim prijateljima okupljanje pred veliki dvoboj s Hajdukom. I ne sluteći da će, umjesto na stadionu, završiti u bolnici. Udarcima metalnom šipkom slomljena mu je jagodična i nosna kost. Slabije vidi, a muče ga i podljevi u mozgu. 

- Nisam dobro, ali sam živ! U tom sam nasrtaju na našu, mahom maloljetnu, skupinu pokušao spriječiti najgore. Za tren sam pogođen šipkom. Nakon toga nisam ništa vidio. Samo sam čuo udarce, koje su mi zadavala njih trojica dok sam ležao na podu – kazivao je teško ozljeđeni navijač Šibenika jednom od prijatelja.

Kao u ratnom filmu

I tko zna kako bi prošao da mu u pomoć nisu priskočila dva prijatelja!?

- Kao u nekom ratnom filmu vukli smo ga po podu da ga odvučemo na sigurno. Ni u tim trenucima nismo bili pošteđeni. Gađali su nas s čim god su stigli. Organi reda su u prvim trenucima bili zatečeni i nespremni – opisao je mučnu situaciju sa šibenskog Starog pazara jedan od funcuta.

Činjenica je da načelnik Šibenske policijske uprave Ivica Kostanić, splitski Šibenčanin, ne može od muke, kad mora osigurati utakmicu Šibenik – Hajduk. Nije puno lakše ni njegovim kolegama kad Šibenčani putuju po Dalmaciji.

Svejedno, radi li se o košarkaškim ili nogometnim dvobojima. Mala ironija zabilježena je na košarkaškoj utakmici Kaštela – Šibenik, kad su probušene gume na automobilu ŠI-registracija, čiji je vlasnik bio Šibenčanin, otac igrača Kaštela!

- Ne želimo objašnjavati korijene sukoba. Bit će vremena za to. Sad nam je jedina briga naš kolega i prijatelj s tribine – poručio je Boris Pelajić, osnivač Funcuta.

Šibenik i Hajduk nisu ratovali dok Šibenčani u novoj državi nisu dobili status prvoligaša. Otada gotovo nijedan njihov susret na Šubićevcu nije prošao bez navijačkih okršaja. No, ovaj otprije dva dana bio je najozbiljniji. Barem kad su u pitanju posljedice.

Naslovnica Crna kronika