Novosti Crna kronika

'Ja sam vam slab svjedok'

Mamić opet na sudu, ogorčen na sustav odlučio braniti provalnike koji su ga opljačkali: Svjedočit ću sve za te cigane! Moja nećakinja je pritvorena jer je slala SMS-ove svome dečku

 'Ja sam vam slab svjedok'

- Ja sam vam slab svjedok. Ta provala kod mene se nije dogodila. Svjedočit ću sve za te cigane jer je to moj protest prema sustavu. Moja nećakinja je bila zatvorena mjesec dana u pritvoru jer je slala SMS-ove svome dečku. Samo da znate, došao sam na raspravu jer u sudskom pozivu piše da bi me u protivnom priveli. Ne vjerujem u sustav - ogorčeno je rekao jutros savjetnik Dinama Zdravko Mamić u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu nakon što je suđenje provalnicima u njegovu vilu odgođeno.

Borbeni Mamići: kćerka Zorana Mamića u pritvoru zbog prijetnji bivšem momku i njegovoj majci

Veliki preokret: Nina Mamić puštena na slobodu, majka bivšeg dečka povukla prijavu

Sutkinja Tamara Pleše koja je odgodila raspravu zbog nepojavljivanja okrivljenih Tina Marinkovića (26) zvanog Valentino i Daniela Stojanovića (20) zvanog Muto, rekla je da Marinković nije četiri puta preuzeo pošiljku i da joj je po sudskom dostavljaču dostavljeno da se s adrese prebivališta Marinković odselio prije godinu dana.

Stoga je naložila terensku provjeru adrese prebivališta uz napomenu da će spis poslati na izvanraspravno vijeće kako bi se razmotrilo određivanje istražnog zatvora.

Za Marinkovićeva kompanjona Stojanovića je, pak, kazala da niti on nije podigao poziv za sud iako je bio obaviješten te da je njegov odvjetnik Damir Vukmanović prije rasprave nazvao sud rekavši da on i klijent stižu, uz ispriku da kasne zbog gužve u prometu. I doista, stigli su ali nakon što je rasprava već bila odgođena.

Podsjetimo, Marinković i Stojanović terete se da su 5. veljače između 17.25 i 20 sati zajedno s dvojicom maloljetnika došli do Mamićeve vile na zagrebačkom Tuškancu. S jednim od maloljetnika su preskočili dva metra visoku ogradu, ušli u dvorište i obili vrata prizemne terase.

Uhićeni su zahvaljujući snimkama nadzornih kamera koje su “uhvatile” VW Touran kojim su se dovezli do Mamićeve vile, a istražiteljima su od koristi bila i tri ostavljena otiska prsta dok su češljali po kući.

Za razliku od tinejdžera koji je ostao čuvati stražu, Tino i Daniel su ušli u kuću i sve ispreturali. Ukrali su ručne satove Hublot s dva reda dijamanata i crnom narukvicom od kaučuka, crni muški ručni sat Audemars Piguet, sat Ulysse Nardin s gumenom crnom narukvicom i crnim kućištem te ženski Rolex srebrno-zlatne boje s metalnom narukvicom. 

Svaki od satova vrijedan je najmanje 10.000 eura, a osim skupocjenih satova, optuženi su da su ukrali narukvicu s privjeskom, dvije kožne narukvice marke Balenciaga i dva zlatna lančića, vrijedne 50-ak tisuća kuna.
Kako je opljačkan Zdravko Mamić: provalnici su iz vile ukrali skupe satove i nakit, a priča koju su pokušali 'prodati' istražiteljima je za 'plakanje od smijeha'

Valentino & Muto na optuženičkoj klupi: Nismo opelješili vilu Zdravka Mamića! Došli smo prositi, ali nitko nije otvarao, a rukavice smo nosili jer nam je bilo hladno

- Došao sam na ideju da zajedno s prijateljima idemo prositi kod Mamića pa sam u tu svrhu i posudio auto od šogorice. Znao sam gdje živi Mamić jer sam tamo nekad odlazio u diskoteku. Vozio sam Touran do Tuškanca i ostavio ga parkiranog 50 metara dalje od njegove kuće.

Jedan od maloljetnih prijatelja ostao je u autu dok smo Daniel, ja i drugi maloljetnik preskočili ogradu. Prvo smo kucali na vrata, ali nitko nije otvorio pa smo se stepenicama popeli do staklenih vrata koja su bila otključana. Nismo provaljivali.

Ušli smo u kuću i iz spavaće sobe uzeli jastučnicu u koju smo stavili nekoliko košulja i alkoholna pića. No, nikakve dragocjenosti nismo uzeli niti smo dogovarali provalu, nego smo išli k Mamiću prositi. Sve do ulaska u kuću ni sami nismo znali što ćemo učiniti - ispričao je istražiteljima Marinković pravdajući se da su tijekom šetnje po Mamićevoj vili “nosili rukavice zbog hladnog vremena”.

Krađu je djelomično priznao i Stojanović dodajući da su Mamiću na vrata čak i zvonili, a kako nitko nije otvarao, ušli su sami. Priznao je da su uzeli košulje, hlače i alkohol, ali i da je Tino uzeo 100 eura.

- Nikakve dragocjenosti uzeli nismo. Alkohol smo popili, a ostatak stvari mislim da je bačen - pravdao se Stojanović.

Zdravko Mamić nakon ulaska u kuću nije odmah shvatio da je imao "goste".

- Nakon ulaska u kuću prvotno nisam vidio koje su stvari ukradene jer su svi predmeti otuđeni iz sobe moje kćeri. Čim sam utvrdio što je ukradeno, prijavio sam policiji. Osobe su protutnjale cijelom kućom, predmeti su bili razbacani, a tijekom očevida utvrđena su oštećenja na staklenim vratima kroz koja su očito osobe ušle u kuću - rekao je Mamić čije tvrdnje potkrepljuje i videonadzor.

Naslovnica Crna kronika