Novosti Crna kronika

žestoka uvertira u utakmicu

Brutalna tučnjava Torcide i Funcuta u centru Šibenika: 'sijevale' palice i baklje, privedeno 76 osoba, ozlijeđen jedan navijač

žestoka uvertira u utakmicu

17:37 - Iz PU šibensko-kninske prije nekoliko minuta stiglo je priopćenje o sukobu navijača Hajduka i Šibenika, kojeg prenosimo u cijelosti:

- Prije početka nogometne utakmice 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK „Šibenik s.d.d." i HNK „Hajduk s.d.d." , danas oko 15,30 sati u Šibeniku, u starom dijelu grada na nekoliko mjesta, je došlo do sukoba između većeg broja navijača navijačkih skupina Torcide i Funcuta.

Prilikom našeg postupanja, do sada, je u prostorije šibenske policije privedeno ukupno 76 navijača, od kojih 61 navijač navijačke skupine Torcida i 17 navijača navijačke skupine Funcuti, od kojih je jedan ozlijeđen.
 
Sve druge okolnosti se utvrđuju, a o utvrđenom ćemo vas blagovremeno obavijestiti. 

17:03 - Interventi policajci maricama su odvezli sve pripadnike Torcide, otprilike njih pedesetak. Sitaucija u centru Šibenika se smirila, javlja ŠibenikIN.

- Još ne znamo točan broj privedenih i ozlijeđenih navijača u tučnjavi na Starom pazaru. U drugim dijelovima grada nisu zabilježeni slični incidenti, tek manje čarke - kažu u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave šibensko-kninske.

15:56 - Nekoliko sati uoči kup utakmice Šibenik - Hajduk, navijači Šibenika poznati kao Funcuti okupili su se u strogom centru grada, na Starom pazaru, a u jednom trenutku među njih je uletjela je veća skupina pripadnika Torcide i počela ih udarati, javlja ŠibenikIN.

Prizor je, kažu očevici, bio zaista ružan, bilo je dosta pretučenih navijača, a teži sukob uspjela je zaustaviti interventna policija koja je rastavila sukobljene strane i privela skupinu od 30-ak navijača Hajduka.

- Sve se odvilo munjevitom brzinom. Funcuti su pjevali i pili pivu nasuprot Šarine pekare, kad se iz smjera Doma zdravlja na njih zaletjela oveća skupina Torcidaša. Obračun je bio brutalan i kratko je trajao, a neki od Funcuta su pružili zbilja dobar otpor. Bilo je tu baklji i palica - rekao je za ŠibenikIN jedan Šibenčanin koji se slučajno našao na poprištu sukoba.

Sukob se dogodio oko 15,30 sati, a utakmica osmine finala Kupa na rasporedu je u 18 sati na Šubićevcu.


 

 

Naslovnica Crna kronika