Novosti Crna kronika

sve su priznali

Ovo su mladići koji su mladog Kaštelanina propucali s pet metaka i bacili u bunar; Sutra ih očekuje presuda za pokušaj ubojstva

sve su priznali

Na Županijskom sudu u Splitu je u utorak objava presude Ivandi Viti Matijašu (22) i Ivanu Kelamu (22) za pokušaj ubojstva Matka Mikulića u siječnju ove godine.

Završnim riječima u ponedjeljak okončana je glavna rasprava tijekom koje su oba optužena u svojim obranama priznali počinjenje kaznenog djela.

Upravo njihovo priznanje i korektno držanje tijekom cijelog sudskog postupka je predloženo kao olakotna okolnost prilikom određivanja sankcije.

Mladići koji su oteli 20-godišnjeg Kaštelanina, propucali ga s pet metaka i bacili u bunar priznali krivnju: Kajemo se i žao nam je što se to dogodilo

– Za oba optužena tražim da se proglase krivima te primjerene kazne i produljenje istražnog zatvora. Mislim kako su kazneno djelo počinili s izravnom namjerom, svjesni svog djela i posljedica rana koje su nanjeli Matku Mikuliću.

Kao otegotnu okolnost za optuženog Kelama da se uzme njegova prijašnja osuđivanost zbog prijetnje, a kao olakotna za oba optužena obiteljske prilike i korektno držanje pred sudom – kazala je tužiteljica.

Mladi Kaštelanin petljao je s drogom, a banda ga je za kaznu propucala i bacila u bunar; Mladić koji ga je spasio dobio 250 uznemirujućih poruka

Pozadina priče o mladom Kaštelaninu u kojeg su ispalili 11 metaka i bacili ga u bunar: 'Prijatelj me istukao i ostavio u frižideru'Pet hitaca

Branitelji optuženika posebno su u završnim riječima naglasili kao su se oba optužena pokajala i izrazila više puta žaljenje zbog učinjenog. Istaknuli su kako se izricanjem blage kazne može postići svrha.

Optužnica tereti dvojicu kako su 20. siječnja ove godine oko 17.30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske presreli Mikulića i nasilno ga ugurali u osobno vozilo marke ford fiesta u vlasništvu leasing kuće.

Nakon što je jedan 'prijatelj' mladića koji je propucan i bačen u bunar uhićen, drugi sam došao na policiju

Priveden osumnjičenik za napad na mladog Kaštelanina koji je izrešetan i bačen u bunar: prvo je eliminiran kao napadač, a onda je uslijedio obrat u istrazi


Uz ozbiljne prijetnje i protivno njegovoj volji, stoji u optužnici, odvezli su ga na osamljeno mjesto u Vrsine, odveli ga do ruba bunara i iz vatrenog oružja, s ciljem da ga usmrte, u njega ispalili pet hitaca i nanijeli mu tešku tjelesnu ozljedu.

Nakon što su ga upucali u prsa, oba koljena i obje ruke gurnuli su ga u u bunar dubine oko tri metra. Dan poslije oko 13 sati ranjenog mladića pronašao je prolaznik.

Naslovnica Crna kronika