Novosti Crna kronika

ide u istražni zatvor

Podignuta optužnica protiv riječkog monstruma: godinama fizički i seksualno zlostavljao kćerku, procurili detalji gnjusnog zločina

ide u istražni zatvor

Protiv 55-godišnjeg Riječanina Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je podiglo optužnicu zbog niza teških kaznenih djela, prije svega fizičkog i seksualnog incestuoznog zlostavljanja i maltretiranja svoje kćeri, sada 32-godišnjakinje, koje je trajalo niz godina, piše Novi list.

Muškarac je optužen za sedam kaznenih djela: po dva kaznena djela rodoskrvnuća, teška kaznena djela protiv spolne slobode, kao i bludnih radnji, te nasilje u obitelji. Sredovječni Riječanin je pod teškim inkriminacijama smješten u riječki zatvor krajem travnja ove godine, a istraga je na kraju potvrdila sumnje da je nesretna 32-godišnjakinja bila žrtva kaznenih djela niz godina, da je njen otac delikte počinio u razdoblju od 2010. godine do sredine travnja ove godine.

Izvori bliski istrazi navode nam da se dio gnjusnih događaja za koje se tereti Riječanin, zbio u proljeće prošle godine u stanu u kojem oboje žive.

U jednom slučaju je, po dosadašnjim sumnjama, tražio da se s njim upusti u oralno zadovoljavanje, a kada je ona to odbila, zaprijetio joj je da neće izaći iz sobe i stana. Potom je s nje počeo skidati odjeću, a onda – primijenivši silu te iskoristivši kćerin strah i osjećaj nemoći zbog ranijeg dugotrajnog psihičkog i fizičkog zlostavljanja zbog kojeg se i liječi od depresije – zadovoljio svoj seksualni nagon, a naš zakon takav čin izjednačava sa silovanjem. Među ostalim, inkriminiran je i slučaj kad je u pijanom stanju udario i maltretirao nesretnu žrtvu.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci je prihvatio prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
Riječaninu samo zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora, piše Novi list.

Naslovnica Crna kronika