Novosti Crna kronika

policijski bilten

Crna strana derbija: vatrogasac ozlijeđen nakon detonacije, privedeno 39 osoba

policijski bilten

Danas, s početkom u 19 sati, u Splitu, na Poljudu održano je javno okupljanje - nogometna utakmica između HNK Hajduk i GNK Dinamo.  

Prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja privedeno je ukupno 39 osoba, uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, priopćila je splitska policija. 

Od ukupnog broja privedenih osoba, 7 osoba je privedeno zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava,  od čega su 3 maloljetne osobe.  

Liječnička pomoć pružena je jednom vatrogascu koji je na stadionu zadobio lakše tjelesne ozljede kao posljedica detonacije pirotehničkog sredstva. Pružena mu je liječnička pomoć.

Nakon što su sa tribine gdje su bili smješteni gostujući navijači ispaljene signalne rakete, policijski službenici su odmah poduzeli radnje u cilju sprječavanja daljnjeg protupravnog ponašanja i utvrđivanja identiteta osoba koje su se protupravno ponašale kojom prigodnom su uporabljena sredstva prisile.

U odnosu na događaj narušavanja javnog reda i mira na zapadnoj tribini u prostoru svečane lože, u službene prostorije dovedeno je deset osoba radi utvrđivanja činjeničnog stanja i poduzimanja izvida.

Naslovnica Crna kronika